5 dolog, amit jó, ha megteszel az intim gyantáztatás előtt
Az intim fazon szőrtelenítése előtt érdemes felkészülni. Eláruljuk, mit kellene tenni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az ember lánya a nőgyógyászhoz látogat, gondosan készül: szőrtelenít, alaposan megmosdik, és tiszteletben tartja az íratlan szabályt, miszerint menstruáció idején mellőzük a doktor felkeresését.

Ugyanezek a szabályok érvényesek az intim gyantáztatás előtt is, vedd hát át velünk őket még egyszer!

Zuhanyzás

Az intim higiénia fontos. Nem pusztán azért, hogy a fertőzéseket elkerüld, bár nyilvánvalóan ez az elsődleges szempont, hanem azért is, mert ezzel megadod a kozmetikus számára az alapvető tiszteletet.

Gondold csak el, hogy a szakembernek egészen közel kell hajolnia a tested legintimebb részeihez, tehát elvárható, hogy ne menj oda mosdatlanul.

Legalább annyit tegyél meg, ha többre nincs is idő, hogy a kritikus pontokat gyorsan átmosod, neked is kevésbé kellemetlen, ha ezt elintézed még a gyantázás előtt.

Használj törlőkendőt!

Ha nincs idő zuhanyra, akkor sincs semmi veszve. Az intim törlőkendőkkel megtisztíthatod annyira a kérdéses felületet, hogy ne kelljen a fürdés hiánya miatt szégyenkezned. A kendőket persze nem csupán a vagina környékén, de a végbélnyílás és a hónaljak területe körül is érdemes használni, hogy a körülményekhez képest a lehető higiénikusabban tudj a kozmetikus ágyára felfeküdni. Hidd el, ő is hálás lesz azért, ha megkönnyíted a dolgát!

Időszakos etikett

Szorosan a témánál maradva, vannak olyan szituációk, amikor egyszerűen nem illik gyantáztatni, ilyen például, ha éppen menstruálsz. Ha betétet használsz, eleve kényelmetlen és higiéniát mellőző dolog elmenni a szakemberhez, de a tamponhasználat sem könnyebb, hiszen a kilógó zsinór akadályozhatja a hatékony szőrtelenítést. Ráadásul gondolj abba bele, te hogyan éreznéd magad, ha valaki intim területén kellene ilyenkor nyúlkálnod. Ugye, kellemetlen? Pont ezért légy tekintettel a kozmetikusra, egy hét ide vagy oda már aligha számít.

Kerüld előtte a szexet

Talán banálisnak tűnik erről beszélni, de ha egy mód van rá, az összebújást tartogasd a gyantázás utánra. Ilyen esetben az intim terület sokkal érzékenyebb az érintésre, és talán viccesen hangzik, de akár újra be is indulhatsz a szakember ténykedésétől, ami elég ciki szituációhoz vezethet. A párod a gyantázás után is vevő lesz rád, tehát bírd ki azt a plusz fél órát, míg végzel a kozmetikában.

Leplezd le az intim fertőzést!

A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Vágd vissza

Ha sok idő kimaradt az előző szőrtelenítés óta, vagy ha először mész gyantáztatni, célszerű előtte kicsit megkurtítani a szőrzetet. A legegyszerűbb, ha ollóval levágod a túlnőtt részeket, ezzel lényegesen megkönnyítheted a kozmetikus helyzetét, mert a gyanta nem fog összevissza beleragadni a szőrbe. Ráadásul sokkal kevésbé fájdalmas a gyantázás, ha kevesebb szőrszáltól kell megszabadítania a szakembernek.

Ezt is szeretjük