5 dolog, amit jó, ha megteszel az intim gyantáztatás előtt
Az intim fazon szőrtelenítése előtt érdemes felkészülni. Eláruljuk, mit kellene tenni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az ember lánya a nőgyógyászhoz látogat, gondosan készül: szőrtelenít, alaposan megmosdik, és tiszteletben tartja az íratlan szabályt, miszerint menstruáció idején mellőzük a doktor felkeresését.

Ugyanezek a szabályok érvényesek az intim gyantáztatás előtt is, vedd hát át velünk őket még egyszer!

Zuhanyzás

Az intim higiénia fontos. Nem pusztán azért, hogy a fertőzéseket elkerüld, bár nyilvánvalóan ez az elsődleges szempont, hanem azért is, mert ezzel megadod a kozmetikus számára az alapvető tiszteletet.

Gondold csak el, hogy a szakembernek egészen közel kell hajolnia a tested legintimebb részeihez, tehát elvárható, hogy ne menj oda mosdatlanul.

Legalább annyit tegyél meg, ha többre nincs is idő, hogy a kritikus pontokat gyorsan átmosod, neked is kevésbé kellemetlen, ha ezt elintézed még a gyantázás előtt.

Használj törlőkendőt!

Ha nincs idő zuhanyra, akkor sincs semmi veszve. Az intim törlőkendőkkel megtisztíthatod annyira a kérdéses felületet, hogy ne kelljen a fürdés hiánya miatt szégyenkezned. A kendőket persze nem csupán a vagina környékén, de a végbélnyílás és a hónaljak területe körül is érdemes használni, hogy a körülményekhez képest a lehető higiénikusabban tudj a kozmetikus ágyára felfeküdni. Hidd el, ő is hálás lesz azért, ha megkönnyíted a dolgát!

Időszakos etikett

Szorosan a témánál maradva, vannak olyan szituációk, amikor egyszerűen nem illik gyantáztatni, ilyen például, ha éppen menstruálsz. Ha betétet használsz, eleve kényelmetlen és higiéniát mellőző dolog elmenni a szakemberhez, de a tamponhasználat sem könnyebb, hiszen a kilógó zsinór akadályozhatja a hatékony szőrtelenítést. Ráadásul gondolj abba bele, te hogyan éreznéd magad, ha valaki intim területén kellene ilyenkor nyúlkálnod. Ugye, kellemetlen? Pont ezért légy tekintettel a kozmetikusra, egy hét ide vagy oda már aligha számít.

Kerüld előtte a szexet

Talán banálisnak tűnik erről beszélni, de ha egy mód van rá, az összebújást tartogasd a gyantázás utánra. Ilyen esetben az intim terület sokkal érzékenyebb az érintésre, és talán viccesen hangzik, de akár újra be is indulhatsz a szakember ténykedésétől, ami elég ciki szituációhoz vezethet. A párod a gyantázás után is vevő lesz rád, tehát bírd ki azt a plusz fél órát, míg végzel a kozmetikában.

Leplezd le az intim fertőzést!

A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Vágd vissza

Ha sok idő kimaradt az előző szőrtelenítés óta, vagy ha először mész gyantáztatni, célszerű előtte kicsit megkurtítani a szőrzetet. A legegyszerűbb, ha ollóval levágod a túlnőtt részeket, ezzel lényegesen megkönnyítheted a kozmetikus helyzetét, mert a gyanta nem fog összevissza beleragadni a szőrbe. Ráadásul sokkal kevésbé fájdalmas a gyantázás, ha kevesebb szőrszáltól kell megszabadítania a szakembernek.

Ezt is szeretjük