Szabálytalan az arcod?

Így korrigálhatod

Ismerj meg néhány profi sminktippet, mellyel eltüntetheted az arcod egyenetlenségeit, és tökéletessé varázsolhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők értenek ahhoz, hogyan szépítsék meg a valóságot, hogyan lehet nagyobbá tenni a szemeket egy jó színnel, teltebbé varázsolni az ajkakat, esetleg kicsinyíteni az orrot vagy hibátlanná tenni az arcbőrt.

Semmi sem mutat jobban az egészséges bőrnél, de olykor mindenki csalni szeretne egy kicsit: elfedni, javítani, szebbé tenni azt, amivel a természet - bőségesen vagy szűkmarkúan - megajándékozott. Lágy ecsetvonásokkal akár az egész arc karakterét megváltoztathatod.

Arcformázás

Az ember arca nem tökéletes, nem szimmetrikus, és általában elmondható, hogy senki nincs megelégedve azzal, amit a természettől kapott. Jó hír azonban, hogy apró trükkökkel könnyen elkendőzhetőek a hibák, sőt, az arc is formálható.

Kerek arc

A határozott ívű szemöldök eltereli a figyelmet az arc teltségéről. Tarts egy ceruzát függőlegesen az orrod mentén. A szemöldöknek ott kell kezdődnie, ahol a ceruza tompa vége eléri annak vonalát. Tedd a ceruza kihegyezett felét az írisz külső részéhez. A szemöldök íve ott csúcsosodjon, ahol a ceruza hegye eléri azt. Ennek megfelelően tépd ki a szőrszálakat, és ellenőrizd a tükörben, nehogy túl vékony vagy hiányos legyen.

Keskeny arc

Ha arcod hosszú és keskeny, akár Sarah Jessica Parkeré, használj pirosítót az orcákra is. Ha csak a halántékra teszel arcpírt, még hosszabbnak tűnik az arc. Kerüld a hosszanti irányú vonalakat.

Szögletes arc

Az arcforma lágyításához tegyél az orcára pirosítót, amit finoman simíts el a halánték irányába. Dolgozd el a széleket, hogy ne legyen túl karakteres az arcod.

Széles arc

Simíts pirosítót az orcákra, de vigyázz, hogy ne vidd túl közel az orrhoz, és ne húzd ki a színt a füled irányába sem, hiszen ez még szélesebbnek mutatná az arcot. Ha függőleges árnyékolást használsz, akkor az arcod keskenyebbnek tűnik.

A toka eltüntetése

A nemkívánatos áll alatti párnácska eltüntetéséhez kis gyakorlatra van szükség: ecsettel simíts el egy kevés rózsaszínes barna púdert az állkapocs vonalán, a fülcimpáktól az állig. Az állat emeld ki világos, áttetsző púderrel. Nagyon gondosan dolgozd össze a két színt.

Apró ráncok eltüntetése

A fényvisszaverő részecskéket tartalmazó alapozó eltereli a figyelmet a finom ráncokról, szinte eltünteti azokat. Használd az egész arcra vagy csak a szem alatt, illetve a nevetőráncok elrejtésére.

Magas homlok

Ha keskenyíteni szeretnéd túl magas homlokodat, használj matt, bronz púdert vagy pirosítót, mely egy árnyalattal sötétebb az alapozónál. Vidd fel a hajtövekhez, a fültőtől a homlok közepéig. Jól dolgozd el ecsettel a haj irányába.

Kiálló arccsont

Használj porállagú pirosítót. Vidd fel először az orcákra, a fülek irányába, majd simítsd át újra szaggatott, apró mozdulatokkal fel-le haladva.

Igéző szemek

Közel ülő szemek

Optikailag növelheted a szemek közötti távolságot, ha a sminkkel a szemek külső részét hangsúlyozod.

Használj világos szemhéjpúdert a belső szemzugban, az írisz vonaláig, illetve sötétebbet a szemek külső részénél. Jól dolgozd össze. Szemceruzával vagy szemkihúzóval húzz vonalat a szemhéjon, minél közelebb a pillákhoz, az írisz külső részétől a felső és alsó pillák külső csúcsáig. Satírozd el ujjaddal vagy keményre nyomkodott fültisztító pálcikával.

Távol ülő szemek

A szemek közelítéséhez használj sötét szemceruzát a belső szemzugban, és dolgozd el. Ha szemhéjpúdert is viselsz, felvitelét kezdd a belső szemzugnál, és kifelé haladva halványítsd az árnyalatát.

Mélyen ülő szemek

Világos szemhéjpúdert vigyél fel először, majd kevés sötétet. Kiemeli a szemet, ha halványan árnyékolod a szemhéj ívét a szempillától a szemöldök felé. Ne használj sok festéket - épphogy csak észrevehető legyen.

Kerek szemek

Hosszúkásabbá teheted a szemformát, ha a felső és alsó pillák vonalának külső kétharmadán vonalat húzol, és a külső szemzugnál meghosszabbítod egy kicsit felfelé. Csak a külső pillákat fesd.

Táskás szemek

Kontúrozd a felső pillák vonalát, a külső szemzugnál a vonal legyen kissé magasabb. A vonalat satírozd el, vagy kenj rá szemhéjpúdert, így a hatás lágyabb. A szem kontúrozása után finoman satírozd el a vonalat, így lágy, szexi sminket kapsz.
 

Cikkünk elkészítésében Rona Berg Villámszépség című könyve segített.

Rona Berg az ELLE magazin szépségrovatának vezetője volt, publikált többek között a Vogue-ban, a Cosmopolitan-ben, a Mirabelle-ben is. Első könyve - A szépség új alapjai - 122 ezer példányban kelt el eddig. Új könyvében a mindennapi problémák gyors leküzdéséhez ad praktikus, gyakorlati tanácsokat. Száraz bőr, fáradt szem, zsíros haj – mindenre van gyors megoldás. 2 perces smink, 5 perces smink, 20 perces smink, stresszoldás – minden megtalálható egy kötetben összegyűjtve. Ha problémád van, csak kapd elő, és biztosan találsz megoldást rá.

Kiadja az Illia&Co Kiadó.
Ára 2290 forint.
A könyvet itt megrendelheted »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük