Túl kerek az arcod?
Így csalj el sminkkel 5 kilót!
Ha a fogyókúra eredményére sokat kell várni, hozd magad formába a sminkecsettel! Fogyasztó praktikák következnek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a popsi és a cici is számít, az arcod az, amit a férfiak először igazán megnéznek. Bár kevesebb szó esik róla, az arc is pufivá tud válni, az áll alá komiszan felkúszó tokáról már nem is beszélve. Mivel az arcot semmiképpen nem lehet eltakarni, itt szóba sem jön az öltözködés optikai varázslata.

Sminkecsettel azonban csalhatsz egy picit, és profi trükkökkel akár több kilót is lefaraghatsz, az arcod keskenyebbnek tűnik majd, a kontúrok pedig nem lesznek elfolyóak.

Egyszerű technikák

Az arc hibáinak korrigálására, legyen szó pattanásokról, aránytalanságról vagy szem alatti karikákról, a sminkesek két technikát alkalmaznak, mégpedig a kiemelést és a háttérbe szorítást. Az előbbit világos színekkel érik el, a másikat ebből adódóan sötétekkel. A sminkelésben él tehát a karcsúsító öltözködés alapszabálya, miszerint a fekete slankít, a fehér pedig kövérít.
Ha súlyfelesleggel küzdesz, elsősorban árnyékolnod kell, hiszen szeretnéd elterelni a figyelmet a túl lágy kontúrokról, illetve háttérbe szorítani a túl kerek részeket. Bár, ha már ráéreztél, egyszerűen és gyorsan ki tudod magad festeni, mégsem árt egy kis gyakorlás, így, ha van egy szabad délutánod vagy estéd, próbálgasd a különböző technikákat a tükör előtt.

Mire lesz szükséged?

A fogyasztó sminkhez csupán néhány dologra van szükséged, ezekből azonban érdemes különösen jó minőségűeket vásárolni, hogy valóban szép legyen az eredmény.

  • Szükséged lesz a bőrödnél egy árnyalattal világosabb korrektorra, stift és folyékony formában is. Ezek színe lehetőleg egyezzen meg, vagy csak minimális mértékben térjen el.
  • Egy jó minőségű, a bőrrel tökéletesen összhangban lévő alapozó is kell. Vásárláskor figyelj arra, hogy a nap folyamán sötétedhet, így egy fél árnyalattal világosabbat válassz.
  • A bőr színénél kicsit sötétebb, stift kiszerelésű korrektor és egy ehhez hasonló színű kőpúder is szükséges.
  • A pirosító szintén remek eszköz, ha nincs kedved pepecselni, ezzel kiválthatod az árnyékolást.

Slankító praktikák

Az arc

Ahhoz, hogy formálhasd az arcod, először is tökéletes alapra van szükség. Egy nedves alapozószivaccsal vidd fel a festéket, amit dolgozz el jó alaposan. Fontos, hogy ne képezzen vastag réteget, a homloknál és a füleknél különösen figyelj arra, hogy ne legyen éles vonal az alapozott és az alapozatlan terület között. Ha karikás a szemed, tüntesd el világos korrektorral, és ezután láss neki a formálásnak.

A sötétebb stifttel húzz vonalakat a kritikus területekre - a pofacsont alá, az arc két oldalára, az orrnyeregre és az állra -, majd jól dolgozd el. Ezek segítenek, hogy az arc hosszúkás legyen, de nem biztos, hogy mindenhol szükség van rájuk, ezek csupán irányadóak.

Fontos, hogy nagyon alaposan eldolgozd a színek határát, hogy ne látszódjon a csalás. A pirosító is segíthet, ha a halántéktól lefelé végig az arc mentén, illetve a pofacsontok alatt és a pofacsontok alsó egyharmadánál színezed meg vele az arcod.

A toka

A toka, amilyen sok fejfájást okoz, olyan könnyen eltüntethető. Alapozd le a bőrt, de itt különösen óvatosnak kell lenned, hogy az amúgy is fehér nyakon ne látszódjon az átmenet, majd egy nagy ecsettel vigyél fel pirosítót az áll alá. Arcpír helyett használhatsz sötétebb púdert is, de figyelj arra, hogy ne ess túlzásba.

Ezt is szeretjük