Így formáld tökéletesre a szád!
A 3 legjobb profi trükk
Fess csábító, csókolni való ajkakat! Eláruljuk, hogyan fognak hozzá a profik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rúzs használata az ősidőkre nyúlik vissza, a csókos ajkak mindig is a csábítás hangsúlyos eszközei voltak. Még a szemérmes viktoriánus korban is pirosították ajkaikat a hölgyek, igaz, akkor csak megrágcsálták, mert minden festék nagyon erkölcstelennek számított.

Szerencsére ez ma már nincs így, és segítségül hívhatsz különböző segédeszközöket is, melyekkel még vonzóbbá teheted a szádat. Sőt, ezek segítségével korrigálhatod is a száj formáját. Ismerd meg a legjobb trükköket, valamint azt, hogyan forgatják a profik a szájkontúrt és a rúzst.

Mire lesz szükséged?

A profi ajakfestéshez szükség van egy szájkontúrra, egy rúzsra, rúzsecsetre, kevés púderre és szájfényre. Az alapozó sem maradhat ki, hiszen a rúzs használata előtt érdemes használni, így tartósabb az eredmény, és a rúzs színe is szebb lesz.

A rúzs legyen összhangban a bőröd és hajad színével, és természetesen az öltözékedhez is passzoljon, de nem ez az elsődleges.

Lépésről lépésre

Miután hidratáltad és lealapoztad az ajkaidat, jöhet az első lépés, mégpedig a száj formájának hangsúlyosabbá tétele. Még biztosan te is emlékszel a borzalmas divatra, a vastag, barna vonalra a matt szájon. Szerencsére ez már sehol nincs, ha pedig ügyesen forgatod a ceruzát, akkor az csak szebbé teszi az ajkaidat. A rúzs színével azonos ajakceruzát válassz. Nem érdemes rajta spórolni, egy morzsálódó ajakceruza pénzkidobás.

Formázd az ajkaidat!

Ha nem vagy megelégedve a szád formájával, akkor csalhatsz egy picit. Törekedj arra, hogy ne újrarajzold az ajkakat, csak javíts az összképen, mert a nagy javítás nem lesz természetes.

Telt ajkak

Ha túlságosan telt az ajkad, a természetes vonalon belül húzd ki. Az is keskenyebbé teszi az ajkat, ha a rúzsnál egy árnyalatnyival sötétebb szájkontúrt használsz, ahogy a sötét, matt rúzs is keskenyíti a szájat. A vastag szájra nem szükséges az ajakfény, mert még duzzadtabbá és feltűnőbbé teszi.

Keskeny ajkak

Ha túl keskeny az ajkad, a valódi vonalon kívül húzd ki. Teltebbé teszi az is, ha a rúzsnál világosabb ajakceruzát használsz. Ezt a műveletet érdemes gyakorolni, hogy eltaláld a tökéletes arányt. Kövesd az ajak vonalát, és ne próbáld meg formálni, csak nagyítani. A szájfény a rúzson még inkább megnöveli az ajkak méretét, ahogyan a csillogó színek is.

Felemás ajkak

Ha alsó és felső ajkad nem egyformán vastag, a keskenyebbet a valódi vonalon kívül, a teltebbet a valódi vonalon belül húzd ki. Figyelj az arányokra, nehogy megfordítsd. Nem baj, ha az alsó ajkad tűnik vastagabbnak, ha viszont a felső a nagyobb, azt korrigáld.

Lekonyuló száj

Ha a szád sarka lefelé konyul, felhúzhatod, ha az ajakceruzával kiegyenesíted a felső ajak sarkát, vagy a felső ajkon nem fejezed be a vonalat, hogy csak az alsó ajak vonala érjen el a száj sarkáig. Mindkét módszerrel egy halvány mosolyt varázsolsz a szád sarkába. Ezt a lépést már csak azért sem érdemes kihagyni, mert különben túl komornak és savanyúnak tűnhetsz.

Így csináld!

A szájkontúrt a felső ajak bal külső sarkától indulva húzd meg, majd ugyanezt ismételd meg jobbról is. Úgy is jó, ha a középétől a sarkokig jobban kézre esik. Soha ne húzd a vonalat az egyik saroktól folyamatosan a másikig, mert egyenetlen lesz. Kövesd az ajak természetes vonalát, középen pedig rajzolj lágy átmenetet. Az ív legmagasabb pontja rendszerint az orrlyuk alá esik. Ugyanezt az elvet követve alul is húzd ki a szádat.

A rúzst ecsettel vidd fel. Így tartósabb lesz, és megmarad a kontúrokon belül. A szélekre is ráfesthetsz, hogy ne maradjon túl éles a szájceruza rajza. Ha nem egyezik meg a rúzs és a kontúr színe, akkor alaposan dolgozd össze.
Ellenőrizd az eredményt. Ha a rúzs bárhol túlér, vagy nem tölti ki az ajkat egészen a vonalig, igazíts utána, illetve egyenesítsd ki ajakceruzával vagy szájecsettel. A rúzs tovább tart, ha kicsit felitatod, bepúderezed, majd újra átfested, a púderben lévő hintőportól ugyanis jobban tapad a festék. Ha fényesen szereted, fesd át egy kis átlátszó szájfénnyel.

Ezt is szeretjük