Milyen formájú az arcod?
Így korrigáld az aránytalanságot!
Szike nélkül is változtathatsz az arcodon, és a pénztárcádat sem kell szétszabdalni hozzá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeretnél topmodelleket megszégyenítő arccsontot, esetleg tompítani a kicsit széles állkapcsodon? Egyszerű, otthon is kivitelezhető trükkökkel te is csodákra vagy képes.

Ha mesésen szeretnél kinézni egy fontos randin vagy egy fényképen, akkor vesd be ezeket az apró turpisságokat, és el fogsz ámulni a hatástól, mint mindenki más.

Semmi különleges felszerelés nem kell hozzá, csak csupa olyan dolog, mellyel valószínűleg már eleve rendelkezel. 

Amire szükséged lesz

  • egy világos és egy sötétebb alapozó
  • tükör
  • szükség esetén ecsetek

Maga a varázslat sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Teljesen prózai módon két alaphelyzet állhat elő: ha ki akarsz hangsúlyozni valamit, vagy el akarod tüntetni azt. Az elsőt kiemelésnek, a másodikat pedig árnyékolásnak nevezzük. A kiemeléshez világosabb alapozó használatos, árnyékoláshoz pedig a sötétebb.

A legfontosabb szabály, amire mindig ügyelned kell: mértékkel. Nem szabad nagyon sokat felvinni egyik esetben sem, mert akkor nagyon művinek hat az egész. Valamint nappal is vigyázz, mert a túlzásba vitt, oda nem illő smink nagyon csúnya lesz.

Szemek hangsúlyozása

Ha picik a szemeid, és szeretnéd őket nagyobbnak láttatni, csak annyit kell tenned, hogy a világos alapozóval kiemeled a szemed két sarkát.

Ha közel ülnek a szemeid egymáshoz, akkor a külső szemcsücskökbe ne tegyél kiemelőt.

Erősítheted a hatást, ha a szemöldök végétől a haj vonaláig felviszel egy nagyon halvány csíkot az árnyékolóval. Ám ezzel nagyon vigyázz, hogy természetesnek hasson, és ne is legyen igazából látható, hanem csak érzékelhető. Ha mindezzel kész vagy, vidd fel a szemfestéket, amivel még szintén tudod nagyítani a szemedet.

Arccsont kiemelése

Ha arisztokratikus arcélre vágysz, nem kell rögtön a plasztikai sebészhez fordulni, ugyanis két suhintással te is el tudod érni ezt a hatást. Tapintsd ki az arccsontodat, és a kiemelőből vigyél fel rá annyit, amennyit még szépen el tudsz dolgozni. Az árnyékolóval a csont alatti területet kell csökkenteni, illetve háttérbe szorítani.

Arra is nagyon ügyelj, hogy a végén ne egy porcelánbabára hasonlíts. Ha pont ez ellenkezőjét akarod, tehát kicsit kitölteni a beesett arcodat, akkor csak annyi a dolgod, hogy a kiemelőt most az arccsont alá kend, és ne fölé.

Széles állkapocs, toka eltüntetése

Ebben az esetben a legkönnyebb a dolgod, hiszen a kiemelővel nem is kell törődnöd, elég csak az árnyékolóval ügyeskedned. A problémás területeken fuss át az árnyékolóval: az állkapocs mentén vagy az állad alatt. Itt is nagyon ügyelj a fokozatosságra, egyszerre mindig csak nagyon finom réteget vigyél fel.

Ezt is szeretjük