A legszebb élénk, színes tavaszi szemhéjpúderek
Élénkíteni szeretnél a sminkeden a tavasz beköszöntével? Íme, négy csodálatos eszköz a szemsmink felturbózásához.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kikelettel nem csupán a természetbe érkeznek új színek, de a divatba is. Az élénk színű ruhákat szépen kiegészítik az átlagosnál erőteljesebb szemfestékek, és ilyenkor sokan bátrabban nyúlnak a polcokon a színes, csillogó árnyalatok felé. A friss, élénk színekkel életre keltheted az arcod, játékossá teheted a megjelenésedet.

Meríts ihletet az éledő természetből, ha azonban nem éred be a tavasz árnyalataival, akkor szaladj előre, és válogass a nyár hangulatát idéző szemfestékek közül.

Hogyan vidd fel?

Ha extrém színekbe szeretnéd öltöztetni a szemhéjadat, akkor semmi mást ne hangsúlyozz magadon, még a pirosító is legyen visszafogott, de semmiképpen ne hagyd ki, hogy ne legyen túl éles a kontraszt a szemed és az arc többi része között.
Használhatsz két egymástól elütő színt, melyek harmonizálnak egymással, és választhatsz egy színcsaládból származóakat is. Az alapárnyalat, melyet akár a szemöldöködig is felvihetsz, legyen semleges, pezsgőszín például. Erre tedd az élénkeket, így, bár nem ez a cél, természetesebb lesz a hatás.

Ha egy szín árnyalatait használod, akkor egymásra vidd fel őket, a szem mozgó részére a világosabbat, kontúrként pedig a sötétebbet. Ha kontrasztosakat választasz, akkor a világosabbat a belső szemzugba használd. Ahol összeérnének, oda pedig vigyél fel egy kis tompító színt, mely mindkettőhöz jól illik, így elmosva a határokat. A szempillaspirál elengedhetetlen a befejezéshez, a púderek ugyanis megülnek a szempillákon, és csúnya lesz az eredmény.

Friss zöld

Ha nem csupán az élénk színeket kedveled, hanem a diszkrét csillogást is, akkor az Avon aranylóan tündöklő szemhéjpúderei közül válogathatsz. Kedvencünk az aranyos-zöldes Limestone, ami minden szemszínhez szép, és a lombokon áttörő napfényt idézi. Könnyen megtapad, és sokáig ragyogó marad a szemhéjon. A speciális applikátorral könnyű a felvitel, de arra figyelj, hogy ne kerüljön túl sok a bőrre, mert akkor a felesleg lepereg, és megül a szemek alatt. Vékony applikátorral használva akár kontúrozhatsz is vele. Ha más színt szeretnél, akkor bőven van választék, 18 árnyalatban kapható a szemhéjpúder, 1200 forintért.

Kontrasztosan

Ha szeretsz kitűnni a tömegből, és szívesen teszel fel meghökkentő sminket, akkor az Oriflame Visions kettős szemhéjpúderét ajánljuk, mégpedig a lila-banánzöld Anthony-Cleopatra fantázianévre hallgatót. Bár nem tudjuk, hogy melyik színt párosították Egyiptom legendás uralkodónőjéhez, illetve a római hadvezérhez, a színek impozánsak. Használd a zöldet a belső szemzugba, a lilát pedig árnyékolónak, kívülre. A határokat mosd el világos rózsaszínnel. Ez a fajta kikészítés egyáltalán nem természetes, így csak akkor tedd fel, ha állod a kíváncsi tekinteteket, esetleg buliba indulsz. A kettős szemhéjpúder ára, melyből kilencféle összeállítás létezik, 1000 forint.

Tüzes tekintet

Szintén nem olvadsz majd a tömegbe, ha a M·A·C gyönyörű rózsaszín, jobban mondva fukszia szemhéjpúderét választod, mely Passionate névre hallgat. Az élénk szín kék szemen mutat a legjobban, a tekintet egészen jeges lesz tőle. Használhatod magában, de tompíthatod más rózsaszínekkel is. Ha nem aludtad ki magad, és a szemed piros, akkor inkább ne használd, mert ez a szín csak felerősíti. Kontúrnak, ha szükségét érzed, válassz barnát. A tartós, profi termék sokáig elég, könnyen felvihető, kényelmes vele dolgozni. Ára 3800 forint.

Estére

A kék az egyik visszatérő klasszikus a divat és a smink világában. Drámaivá teheted a tekintetedet a L'oreal Color Appeal Trio Pro kék árnyalataival, melyeket a cég szépségnagykövete, Milla Jovovich ihletett. A hármas szemhéjpúdert használhatod száraz applikátorral, ha kevésbé feltűnő külsőre vágysz, ha azonban benedvesíted, az eredmény nagyon intenzív lesz. Vedd figyelembe, hogy nem mindenkinek áll jól a túlzottan erős szemfestés, ha pedig karikás szemed, akkor semmiképp se válaszd a kéket. A L'oreal szemfestéktrióját más színekben is kipróbálhatod, rózsaszínben, bézsben és zöldben. A szemhéjpúder ára 3000 forint körül alakul.

Ezt is szeretjük