Szemhéjtus-körkép
Melyiket hogyan használd?
A szemhéjtuson nem érdemes spórolni, hiszen nem mindegy, hogy a szemkontúrt milyen eszközzel viszed fel. Tuskörkép.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szemhéjtus a szépség egyik legnehezebben bevethető fegyvere. A tökéletes eredményt hosszas gyakorlás előzi meg. Korábbi cikkünkben elolvashatod, hogyan használd a szemkontúrt. Nem mindegy azonban, hogy mivel dolgozol. Az alábbi összeállításban végigvesszük a szemhéjtusok fajtáit.

Sajnos a tust nehéz kipróbálni a kézfejen, hiszen a szemhéj felülete teljesen más, a színét azonban érdemes megnézni.

A tusfilceknél, melyekkel a legegyszerűbb a felvitel, a hegyet nézd, az ecsetes változatoknál azonban fontos, hogy a festék minősége jó legyen, és az állaga sem elhanyagolható. Ne legyen túl híg, mert úgy elfolyik, ha pedig sűrű, szintén nehéz a felvitel. A festék minősége a száradás után is számít, hiszen nem jó, ha széttöredezik és lepattogzik a nagy munkával meghúzott vonal. Az ecset is fontos, éppen ezért érdemes a termékbe invesztálni, nem pedig a tuson spórolni.

A legkönnyebben használható

Ha most teszed az első lépéseket a tussal, akkor válassz olyat, melynek applikátora megkönnyíti a felvitelt. A L'oreal Super Liner Carbon Gloss folyékony tus éppen kezdőknek való. A szivacsos filctollheggyel finom és vastag vonalat is húzhatsz, így gyakorolhatod a diszkrét vagy éppen drámai sminket. Az intenzív, szénfekete szín precízen és könnyen felvihető, elkenődés nélkül. Szemészetileg tesztelt. A szemhéjadat húzd ki, miközben felviszed, és tartsd is így, amíg meg nem szárad, hogy ne kenődjön el. A száradási idő közepes, ami szerencsés abból a szempontból, hogy könnyen lehet korrigálni, ha elrontottad. A termék 4000 forint körül kapható - minden sminkterméket forgalmazó drogériában.

Egy tollvonással

A M·A·C Cosmetics a profik kedvence, hiszen termékeik kitűnő minőségűek, de nemcsak sminkesek használhatják őket, hanem akár te is bevetheted. A hegyes végű, Penultimate filctussal egyszerűen megrajzolhatod a szemkontúrt. Mivel finom végével könnyű vonalat húzni, megteheted az is, hogy a vastagabb részeket nem egy mozdulattal rajzolod meg, hanem kontúrt húzol, és kitöltöd a hézagot. Gyakorlottabbak viszont könnyen, egy mozdulattal is megalkothatják a tökéletes tusvonalat - ha kissé oldalt fordítod a ceruzát, akkor vastag kontúrt kapsz. A márka sminkesei biztosan szívesen megmutatják, hogyan forgasd a tustollat. A tust 4900 forintért veheted meg a Váci utcai üzletben, illetve az Aréna Plazában.

A klasszikus

Ha szeretnéd megtanulni az igazi, ecsetes-festékes tus használatát, akkor válaszd a Be-Yu tus ecsetes változatát. A fekete és barna színben is kapható szemfestékkel - kis gyakorlással - elsajátíthatod a klasszikus tuskezelést. Az ecset vékony, így precíz munkát tesz lehetővé. Ha egy vékony réteget húzol a szempillák tövébe, akkor azok sűrűbbnek tűnnek, de természetesen vastagabb vonalat is húzhatsz, ha jobban odanyomod az applikátort. Parfümmentes, így érzékeny szeműek és kontaktlencsét viselők is nyugodtan használhatják. A felvitelhez mindenképpen támaszd meg a könyököd, hogy ne remegjen a kezed. A tus ára egészen baráti: 2500 forint körül kapható a Douglas Parfümériákban.

Színesen

Ha buliba indulsz, és merész vagy, akkor akár színes tussal is próbálkozhatsz. Jó, ha figyelembe veszed, hogy a tust nem lehet összedolgozni a többi festékkel, így az igencsak feltűnő. Színben mindenképpen harmonizáljon a sminked többi részével. A színes tusok általában csillámokat is tartalmaznak, így van ez az Avon ColorTrend tusaival is, melyek között találhatsz vidám rózsaszínt és félénk lányoknak egyáltalán nem való aranyat, de a kék is megtalálható a palettán. Ezekkel jobb, ha diszkrét, vékony vonalat húzol, hiszen színük már amúgy is feltűnő. Az áruk miatt akkor is érdemes beruházni rájuk, ha nem vagy biztos benne, hogy sokat használod őket: a 650 forintos összeg ezt lehetővé teszik.

Ezt is szeretjük