Így készíts tökéletes esti sminket!
Ha bulizni indulsz, áldozz egy kis időt a gondos sminkelésre, hogy tökéletes legyen az eredmény, és kiragyogj a tömegből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Este nyílik csak igazán alkalom arra, hogy ragyogj, és kicsit izgalmasabbá tedd a sminkedet. Az előnyös, lágy megvilágítás lehetővé teszi a színek sötétítését, élénkítését a rikító végeredmény veszélye nélkül. A nappal alkalmatlan, csillogó, sziporkázó festékek az esti fényeknél finom és gyönyörű hatást keltenek. Ilyenkor szabadon engedheted a fantáziádat, hogy minél csodálatosabb legyél.

Ráhangolódás

Egy különleges alkalom igényes előkészülettel jár: ne sajnáld az időt az izmokat elernyesztő fürdőre és a gondos sminkelésre.

Tervezz meg előre mindent, hogy ne maradjon el az arcbőrt ragyogóan, bizsergően tisztává varázsoló bőrradírozás és pakolás sem. Találd ki, hogy az öltözékedhez milyen smink illik a leginkább. A színek követhetik a ruhád árnyalatát, de akár egy kiegészítőhöz is passzinthatod őket.

Első lépésként tedd fel az alapozót a hidratált bőrre, majd erre vidd fel a korrektort. A fordított sorrend miatt látod majd, hogy hol van rá igazán szükség.

Alapozó szivaccsal tegyél fel egy sötétebb alapozót vagy akár egy sötétebb árnyalatú kőpúdert az arccsont alá. A széleket jól dolgozd el, így szép, hangsúlyos lesz. Ha egyéb optikai csalódást is szeretnél előidézni, akkor nézd meg, hogyan formálhatod az arcodat.

Hangsúlyos szemek

Folytasd a szemfestéssel. A szemhéjpúdert úgy tedd fel, ahogy szoktad, de most előveheted a gyöngyházfényű színeket. Használj a nappali színeknél sötétebb vagy a szemhéj külső sarkánál esetleg élénkebb árnyalatokat.

Világossal kezdd a felső szemhéjon, majd ennek külső harmadára vigyél fel egy ragyogó színt, amit meghosszabbíthatsz egészen a szemöldök végéig, kitöltve vele a szemöldökcsont külső harmadát. A szemöldökcsont többi részére olyan színt tegyél fel, ami a közepes és a sötét árnyalatok között van. Ez az árnyékoló szín ne legyen gyöngyházfényű.

Sajátos ragyogást kölcsönöz a szemnek, ha a szemhéj közepére egy halvány gyöngyházfényű vagy irizáló csíkot húzol. Ezután kontúrozd a szemed szemceruzával. A szem mozgása közben a sziporkázó színfolton megcsillan a fény, és szinte mágnesesen vonzza a tekintetet.

Ezután jöhet a szempillafesték. Este nyugodtan átkenheted többször is. Ha így teszel, néha ellenőrizd, hogy a festék nem pergett-e le a szemed alá.

Vad ajkak

Ha a szádat szeretnéd hangsúlyozni - mindenképpen válassz a szem és a száj hangsúlyozása között -, akkor alapozd le az ajkaidat is, majd a szádat kontúrozd a rúzzsal megegyező színnel. Partira és buliba nyugodtan válassz igazi piros színt. Rúzsecsettel töltsd ki a kontúrok közötti részt, majd, ha még inkább csillogásra vágysz, akkor szájfénnyel hangsúlyozd finoman az ajkakat. A rúzst mindenképpen vidd magaddal, hogy javíthass rajta, ha szükséges, hiszen különböző okokból kifolyólag lejöhet.

Ha a hangsúlyos rúzs mellett döntesz, akkor a szemedet finoman fesd ki, egy kis pezsgőszínnel vagy rózsaszínnel, de a szempillaspirált semmiképpen ne hagyd ki.

Utolsó simítások

Tedd fel a pirosítót, de az esti smink miatt ne ess túlzásba. Inkább vigyél fel egy kevés csillámpúdert az arccsontra, de tehetsz belőle a dekoltázsodra, kivágott ruha esetén a válladra is. Ha púderrel akarod fixálni a végeredményt, akkor azt nagyméretű ecsettel és porpúderrel tedd, és csak ennek felvitele után fesd ki a pillákat.

Ezt is szeretjük