A 7 leghatékonyabb bőrfeszesítő kezelés
Már mindent megpróbáltál a fogyás és a feszesedés érdekében, mégsem történt semmi? Professzionális gépek és kezelések állnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aromaterápia

Az illóolajok és a meleg hatására kisimul a bőr. A tekercselést általában masszázs előzi meg, amely során a bőrbe hatoló hárs-, fahéj-, babér-, menta- és rozmaringolaj stimulálja az idegrendszert is. Ettől a hormontermelés és az anyagcsere beindul. Ezután a pácienst átlátszó fóliába tekerik, lefektetik és betakarják.

Ekkor a mélyebb területekre is eljutnak az olajok. Egy óra leteltével örvendezve szállhatsz le az ágyról, mert sokat csökkent a combok kerülete.

Érdemes hetente egyszer otthon is illóolajban fürdeni, és kedveseddel megmasszírozni egymást. A masszázs nemcsak az anyagcserére, hanem a libidóra is jótékonyan hat.

Vákuum

A köpölyözést már elődeink is ismerték. A vákuumhatást a cellulit eltüntetésére is használhatjuk. A műszer olyan, mint egy pohárban végződő pisztoly. A poharat ráhelyezik a bőrfelületre, kiszívják alóla a levegőt, és ide-oda húzzák a bőrön. A zsírsejtekben a vákuum hatására feszültség keletkezik. Sok sejt burka szétpattan, a zsír szétfolyik, és a nyirokkeringéssel távozik. A narancsbőrös részeken rosszabb a nyirokkeringés, ennek stimulációja is szükséges. A köpölyözést fél óránál tovább ne végeztesd, és bízd szakemberre. Túl erős hatás esetén izomgörcs léphet fel. A módszer a cellulit felszámolásában nagyon hatásos. A sejtek ugyanakkor oxigénhez jutnak, újabb rostokat képeznek, a bőr megszépül, sőt: még a szétpattant erecskék is eltűnnek.

Testtekercselés

A kezelés előtt a páciens szaunában izzad, majd szorosan betekerik gyógyfüves kötéssel. Betekerve visszamegy a szaunába, ahol a hő és a szoros tekercselés miatt kipréselődik a zsír a sejtekből. A bandázs levétele után hideg zuhany, majd krémes bedörzsölés következik.

A módszer otthon is alkalmazható infravörös lámpával. Kiegészítésként ajánlott a gyógytea-, vitaminkúra és mozgásterápia. A módszer megterheli a szívet, ezért kérd a kezelőorvos véleményét. Egy hét alatt négy kilót is fogyhatsz.

Hideg-meleg váltott hőhatás

Hőmandzsetták segítségével a narancsbőr szinte elpárolog. A testet fűthető, rugalmas anyaggal burkolják be térdtől derékig. A hő 40 fokos, és 30 mm-re a bőr alá hatol. Itt a hő a szervezet reakciója miatt eléri a 42 fokot. A páciens inkább centiméterekben mérhetően fogy, nem súlyban. Fogyókúrát, méregtelenítő léböjtöt és masszázst ajánlanak a módszer kiegészítéseként. A kezelés csak kétnaponta ajánlott, tíz alkalom után érhető el a legeredményesebb fogyás. A módszer jótékonyan hat a vérkeringésre és az emésztésre is. Terheseknek, keringési vagy vesebetegségben szenvedőknek tiltott. Ha a módszer számodra nem elérhető, járj rendszeresen infraszaunába, és végezz minden nap hideg-meleg váltott zuhanyt. Ezek hatására is sokkal ruganyosabb lesz a bőröd.

Ultrahangos zsíroldás

Az új, amerikai módszer ultrahanggal tünteti el a narancsbőrt. A cellulit túl közel helyezkedik el a bőrfelülethez, ezért zsírleszívással nem lehet segíteni. A leszívástól még inkább hullámossá válna a bőr.

Ezért a pácienst elaltatva, komputerrel összekötött 2-3 mm-es titánszondákat tolnak a bőr alá. Az ultrahang megrázkódtatja a kötőszövetet, a zsírszövet egyenletesen szétterül, a bőr kisimul. Az ultrahang hatására sok zsírszövetburok szétpattan, a zsír elfolyik, az üres sejtburok pedig hatásosabban megtámasztja a laza kötőszövetet. A kezelés alatt az erek és idegek szerencsére nem sérülnek. A kezelés 24 órát vesz igénybe, és csak specialisták végezhetik. Az ára rendkívül borsos.

Próbáld ki a fényterápiát!

Sok nő gondolkodik azon, vajon elpárologtatható-e lézerrel a cellulit. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen a lézer koncentrált, magas energiájú fénynyaláb. A kozmetikában csak lágylézer használható. Ez nem sérti a bőrt, infravörös tartományban működik, és vérbőséget okoz, miközben aktivál bizonyos enzimeket. A lágylézer hosszú hullámtartományban dolgozik, mélyen behatol a bőr alá. A cellulitot a speciális műszer csipogással jelzi. A kezelés fájdalommentes, fél óráig tart, és jótékony hatású. A kezeléstől javul az általános közérzet is, a bőr pedig kellemesen kipirul.

Elektroterápia

Az elektromosságot a kozmetikusok főleg iontoforézisre és termoforézisre használják. Hatására a bőr megnyílik, és a krémek jobban felszívódnak. Az izmok megmozgatására a váltakozó áram a legtökéletesebb. A cellulites helyeken elektródákat helyeznek a bőrre. Az áram erősségét a páciens szabályozza.

A lüktető áram hol elernyeszti, hol összehúzza az izmokat. Javul az anyagcsere és a vérellátás, erősödnek az izmok. A megerősödött izomrostok átveszik a zsírszövet helyét. Aki spirált használ, vagy terhes, nem használhatja a gépet.

Szeretnél még több feszesítő, szépítő tippet megismerni? Ha igen, akkor kattints az InforMed oldalára, és böngéssz kedvedre.
Ezt is szeretjük