Feszesít, hidratál, és eltünteti a ráncokat

Mi az?

A legegyszerűbb élőlények egyike az alga, számos értékes tápanyagot hasznosíthat belőle a szervezet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Amikor az első napsugarak megsimogatják az ember arcát, akkor lassan az is eszébe ötlik, hogy a tél és a hideg bizony nyomot hagyott a testén, és nem a legfeszesebben néz a melegebb napok elé.

Hívd segítségül az egyik legjobb feszesítőt a természetből, ami nem más, mint az alga. Ez az értékes vízinövény, jobban mondva egy egész család, remekül feszesíti, táplálja és hidratálja a bőrt. Természetesen nem a tengerszagú növényt kell magadra teregetned, már rengetegféle, algakivonatot tartalmazó kozmetikumot is bevethetsz.

Az algák nagy mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjéket, ezért tökéletesek a bőrápolásra. Ráadásul nem csak kívülről használhatod: nálunk is kapható bioboltokban algakapszula, mely nagyon jótékonyan hat az egész szervezetre - ezek a készítmények általában béta-karotint, klorofillt-, szelént és magnéziumot tartalmaznak.

Az algakoncentrátumokat kozmetikai termékekben, pakolásokban, krémekben is megtalálhatod. A legtöbb szalonban elérhető valamilyen feszesítő, tenger ihlette kezelés.

Az algák nagyon ellenálló növények, különböző fajtáik minden szélsőséges időjáráshoz alkalmazkodni tudtak, a jéghideg sarkvidéki vizektől a trópusi tengerekig.

Magyarországon, érthető okokból, kevés algát fogyasztunk, de sok tudós úgy véli, hogy a japán emberek azért egészségesek, illetve élnek sokáig, mert a zöld vízinövény igen fontos szerepet tölt be a táplálkozásukban.

13 tipp, hogyan állítsd meg a bőröregedést

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mi van az algákban?

  • A jód megerősíti a hajat, a körmöt és a bőrt.
  • A szilícium és a fluor feszesít.
  • A kalcium szabályozza a bőr sejtosztódását.
  • A vörösréz és a kén gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású.
  • A cink és a szelén óvják a bőrt a szabadgyököktől, így gátolják a bőröregedést.
Tavaszi megújulás
Ha a bőröd nem a legszebb formáját mutatja, ébreszd fel és újítsd meg mindössze 14 nap alatt. Kéthetes ingyenes bőrmegújító program.

Algák a szépség szolgálatában

Az algát a szépségápolásban elsősorban feszesítő hatása miatt használják. A testfeszesítő, narancsbőr elleni kezelések során szinte biztos, hogy bevetik a tengeri növények valamelyikének hatóanyagát.

Az algákban a nyálkásító, feszesítő anyagokon kívül hosszú láncú cukorvegyületek, vagyis poliszacharidok is találhatóak. A kozmetikai ipar ezeket is előszeretett használja, mivel rendkívüli mértékben megnövelik a bőr ellenálló és regeneráló képességét.

Ha feszesedni szeretnél, akkor az algás testápolók, zselék és emulziók nagy segítséget jelenthetnek. Nemcsak a kollagénrostokat erősítik meg, hanem méregtelenítenek is, narancsbőr ellen jól használhatók az algakivonatot tartalmazó termékek. A közkedvelt Thalasso-terápia is használja az algát, így te is kipróbálhatod áldásos hatásait.

Ezt is szeretjük