A bőröregedés első 3 apró jele, ami még visszafordítható

Ne várd meg, amíg kialakulnak az első ráncok, inkább indíts megelőző csapást az öregedés ellen.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A belső tények okozta öregedés, vagyis a biológiai idősödés a külső, károsító hatásoktól függetlenül végbemegy. Ez a természetes biológiai öregedés nem befolyásolható, bár egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással és stressz kerülésével késleltethető.

A öregedés első jeleit a bőrön figyelheted meg, sajnos itt látszik meg először az évek múlása. Az első jelek nem is nagyon szembetűnőek, és akár az életmódnak is tulajdoníthatod őket, de jó, ha odafigyelsz és időben lépsz.

A bőröregedés jelei

Bőrszárazság

A verejték- és faggyúmirigyek működése a 25. életév után lassulni kezd, a bőr szárazzá válik, viszkethet. A kollagéntermelés szintén csökken, így a bőr vízfelvevő képessége is, ami dehidratálttá teszi a bőrt. Ugyanakkor a bőrszárazság a zsír hiányát jelenti.

Ha szeretnéd elkerülni, hogy az apró ráncok idő előtt jelentkezzenek, akkor mindkét problémára oda kell figyelned. A vízhiányt elsősorban belülről orvosolhatod - ha a sejtek elegendő vizet kapnak, akkor a bőr sem lesz vízhiányos. A kozmetikumok terén kerülni kell az alkoholos készítményeket.

Estére érdemes zsírosabb krémet használni, csupán arra kell figyelni, hogy a zsírosságát ne ásványi olajokból nyerje, mert ezek tönkreteszik a bőrt.

Fakóság

Az évek előrehaladtával a bőr tápanyag-felvételi képessége csökken, a vitaminok és ásványi anyagok hatása kevésbé érzékelhető, a bőr egyre fakóbb lehet, elveszti friss rózsaszínességét. A fakó szín másik oka a dehidratáltság lehet.

Egy idő után a napi táplálkozás során nyert tápanyagok nem elegendőek, és kiegészítésre van szükség. A bőr számára legfontosabb az A-, E- és C-vitamin, valamint a cink és a szelén, ezekből érdemes kúraszerűen táplálékkiegészítőket fogyasztani.

Bár jól hangzanak az antioxidáns krémek és a vitaminnal turbózott ránctalanítók, édeskeveset érnek, a bennük található tápanyagok csak igen kis hatékonysággal hasznosulnak.

A helyes arctisztítás

A fakóságot az elhalt hámsejtek is okozhatják, rendszeres és alapos tisztítással azonban megelőzhető a bőr megvastagodása.

Rugalmatlanság

A kollagént az úgynevezett fibroblasztok termelik, melyek működése csökken, ezáltal kevesebb kollagén és elasztin termelődik, melynek következtében a bőr szép lassan elveszíti rugalmasságát.

A bőr felszíne alatt található zsír egy idő után átrendeződik, a bőr petyhüdtté válik. Ennek első jele, ha a bőr összecsippentés után nem áll vissza azonnal, hanem picit gyűrött marad.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

25 éves kor után különösen nagy figyelmet kell fordítani a C-vitamin-bevitelre, ami részt vesz a kollagéntermelésben. A feszesítő termékekkel jó eredményeket lehet elérni, és érdemes a professzionális kezeléseket is igénybe venni, látványosan javítanak a bőrképen.

Ezt is szeretjük