Mutatjuk a 10 legjobb ételt puffadt, karikás szemekre: felélénkítik a fáradt bőrt
Bár az alvást nem pótolhatják, bizonyos ételek képesek regenerálni a megviselt szemkörnyéki területet.

karikas szem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel a bőr a szemek környékén a legvékonyabb, így ez a terület sokkal hamarabb ráncosodik, kiváltképp kevés, rossz minőségű alvástól, de bizonyos munkahelyi tényezők - folyamatos hunyorgás a monitor előtt - szintén előidézhetik a karikák és a sötét foltok megjelenését.

Sajnos a szemek alatti kellemetlen panaszok kialakulásának bizonyos gének, illetve az öregedés is kedveznek, hiszen a kor előrehaladtával a kötőszövetek veszítenek rugalmasságukból, a bőr pedig megereszkedik. Ugyanakkor akadnak olyan életmódbeli tényezők, melyeken ha változtatsz, szinte biztosan orvosolhatod a problémát.

Ételek karikás szemre

A megfelelő folyadékfogyasztás elengedhetetlen a szervezet zavartalan működéséhez. A vízhiány ugyanis egyebek mellett elhízáshoz, hámló bőrhöz, és igen, a szem alatti karikák kialakulásához is vezethet. A vízen kívül azonban bizonyos ételek értékes összetevőiknek köszönhetően szintén hidratálják, regenerálják a sejteket, így azok feszesebbek, teltebbek lesznek. Ezenkívül sok más értékes hatóanyagot tartalmaznak, melyek elűzik a sötét karikákat. Összegyűjtöttük a leghatásosabbakat.

Képek: Getty Images Hungary, Pixabay

Ezt is szeretjük