A '40-es évek szexszimbóluma formás lábairól lett híres - A gyönyörű Betty Grable Hollywood igazi ikonja volt
A gyönyörű Betty Grable színésznőként, modellként és pin-up-lányként is ismert lett. Hosszú lábainak egész Amerika a csodájára járt.

betty grable cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Betty Grable-nek a színészkedés mellett egy róla készült fotósorozat hozta meg az igazi hírnevet, formás lábainak köszönhetően pedig igazi szexszimbólummá vált.

A róla készült szexi felvételek bejárták a világot, és még jobban beindították karrierjét. 1946-ra ő lett a legjobban fizetett amerikai nő.

Betty Grable pin-up-lány és szexszimbólum

Az 1916-ban született szépség 12 évesen kezdte filmes karrierjét, de végül elbocsájtották, mert kiderült, hogy anyja 15 évesnek hazudta, hogy megkapja a munkát. Az 1930-as években azonban több stúdióval is szerződést kötött, illetve a híres színésznőkből, táncosnőkből álló Goldwyn Girls társulat tagja lett. 14 évesen szerepelt először képernyőn, ezt követően pedig rengeteg filmben kapott kisebb szerepeket, például az 1933-as Kavalkád című romantikus drámában is. Végül a ’40-es években szerzett világhírnevet, amit nagyban köszönhetett formás lábainak is. Egy 1943-as fotósorozat igazi szexszimbólummá és pin-up-lánnyá tette.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük