Milyen gyorsan öregszik a bőröd? Ezen az egyszerű dolgon is múlik

A helyes arcápolási rutin kialakítása fontos, elmondjuk, hogy csináld.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az arcápolás nem túl bonyolult dolog, de tény, hogy nehéz eligazodni a sok reklám, ajánlás és tanács között. Mit tegyél, hogy a legjobb legyen a bőrödnek?

Alakíts ki egy arcápolási rutint, amely során a bőröd megkapja mindazt az ápolást, amire szüksége van. A lényeg, hogy figyelj a jelzéseire.

Arcápolási rutin: így alakítsd ki

A legfontosabb, hogy legelőször megállapítsd, milyen típusba tartozik a bőröd. A száraz, zsíros és normál jó kiindulási alap, de emellett lehet, hogy vízhiányos is, lehet, hogy keverednek rajta a különböző bőrtípusok, esetleg öregedésgátlásra van szüksége.

Nagyon sok embernek érzékeny a bőre, amin sok kozmetikum csak ront. Elképzelhető tehát, hogy egyszerre kell használnod zsíros bőrre való termékeket és vizet pótlót. Emellett lehetnek speciális problémáid, rozacea vagy akné, utóbbi ugyanis nem a zsíros bőr miatt alakul ki.

Szintén fontos dolog, hogy ne higgy el mindent a reklámoknak, és hogy az összetevőlista alapján tájékozódj, inkább járj utána, hogy mi az, ami valóban hat, mi az, ami felesleges, és ugyan jól hangzik, de nem használ semmit. Ha ezekkel megvagy, akkor vázold fel a saját arcápolási rutinodat.

Napi ápolás

A tisztítás, tonizálás és ápolás mindenkinél alap kellene, hogy legyen. Már ezzel a három lépéssel is sokat tehetsz a bőrért. Erre minden nap szüksége van az arcodnak, naponta kétszer. A tisztításnál nem mindegy, hogy mit használsz, nem jó, ha szárítja a bőrt az adott termék. A lényeg, hogy kíméletes legyen, de leszedje a sminket és koszt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezután jöhet az arctonik, ami eltakarítja a maradék lemosót és az esetleg még ott maradt piszkot. Az arckrémet jó, ha megelőzi egy szérum, ami halványítja a pigmentfoltokat vagy csökkenti a ráncokat. A szemránckrémnél is figyelj az összetevőkre, de egyes szakemberek szerint felesleges. Ne feledkezz meg a fényvédelemről se.

7 egyszerű dolog, amivel öregíted magad

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amit hetente vess be

A napi rutin mellett szükség lehet időszakosan vagy egész évben olyan kiegészítő termékekre, amik segítenek szépen tartani a bőrt. Ez lehet heti egyszeri arcpakolás, hogy kényeztesd a bőröd, vagy ennél gyakrabban használt hámlasztó hatású készítmény, amit akné vagy ráncok ellen vethetsz be. Emellett fontos, hogy figyelj az évszakokra is, másra van szüksége a bőrnek télen és nyáron.

A lényeg, hogy ha megtaláltad a megfelelő készítményeket, és elégedett vagy a hatásukkal, akkor minden nap járj el a kialakított rutin szerint, és a bőröd meghálálja.

Ezt is szeretjük