4 alapszabály, amit tarts be, ha feszes bőrt szeretnél sokáig

A bőrápolás nem igényel rengeteg terméket, tudatosságot azonban igen. Mire kell figyelni?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ha megkérdezünk valakit arról, hogy fontos-e neki a bőre egészsége, akkor valószínűleg azt mondja, hogy persze.

A kérdés, hogy mit tesz meg ennek érdekében, és mennyire tudatos a kérdésben.

Sajnos sokan ugyanis a reklámokig jutnak, és nem figyelnek arra, hogy az adott termékben - lemosóban, arckrémben, szemránckrémben - mi van.

És hiába mondja valaki, hogy nem befolyásolják a reklámok, valószínűleg ez csak olyanokkal fordul elő, akik TV, rádió, újság és internet nélkül élnek 20 éve az erdőben.

Pedig manapság már elég könnyen hozzá lehet jutni ezekhez az információkhoz.

Egy könnyű kis google-keresés, és máris ott van a nagy titok. Nem árt persze szűrni az információkat.

Tudatosan a szép bőrért

A fiatalság megőrzése pedig csak tudatosan lehetséges, egyrészt a táplálkozással, másrészt a bőr ápolásával.

Ha valaki valóban jó krémet választ, akkor azt meghálálja majd a bőr, viszont nem biztos, hogy a rossz minőséget azonnal bünteti.

Tipp
Nem kell feltétlenül külföldi márkát választani, szerencsére itthon is készülnek jó minőségű kozmetikumok. A mySPIRIT Skincare termékcsalád bio minősítésű, hazai gyártású és fejlesztésű kozmetikumokból áll, magas hatóanyag-tartalommal, gondosan válogatott összetevőkkel.

Elképzelhető, hogy a bőr később nem lesz olyan ellenálló, gyorsabban öregszik, mint kellene, de persze van, hogy azonnal jelez, ha valami nem tetszik neki, pirosodás, viszketés, pattanás formájában. Aki szeretné felelősen ápolni a bőrét, az a következőket tartsa be.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

  • Az első számú szabály, hogy ne dőlj be a marketingnek. Ez nemcsak a hirdetést jelenti, de a termék csomagolását, illatát, színét is, illetve, hogy kivel reklámozzák. Lehet, hogy gyümölcsök vannak rajta, vagy barna papírba csomagolták, esetleg az organic feliratot is rátették, de ettől a beltartalom még lehet silány.
  • Ismerd meg a bőröd! Minden ember egyéni, és a három bőrtípuson kívül még van sok bőrállapot, személyes érzékenységek, így nem lehet azt mondani egy krémre, hogy az csodaszer. Lehet, hogy valakinek igen, valakinek nem.
  • Fordíts figyelmet a megelőzésre! Ha valaki korán elkezd foglalkozni a bőrével, az később nagyon sokat számít. Hiába kezdi el valaki 40 évesen ápolni a bőrét, a kihagyott éveket nem lehet behozni.
  • Ápold belülről és kívülről is a bőrt, lásd el a szervezetedet tápanyagokkal, és olyan krémet használj, amiben hatékony anyagok vannak.
Ezt is szeretjük