4 butaság a narancsbőrről, amit nem érdemes elhinni - Te is rosszul tudtad?

A narancsbőr kellemetlen, és nemcsak esztétikai probléma.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A nők sokszor nem is a kilóikkal és az alakjukkal elégedetlenek, hanem a bőrük és az izomzatuk minőségével, hogy nem elég tónusos, laza a bőr, és persze, hogy narancsbőrös.

Utóbbi problémán szinte mindenki elgondolkozik a tavasz beköszöntével, és megoldás után néz. És nem biztos, hogy olyat talál, ami működik is. A következőkben a cellulitiszt övező, nem túl közismert tévhitekről rántjuk le a leplet.

A narancsbőr csak genetikus

Ez az állítás részben igaz, és remek táptalaja az önáltatásnak. Igaz, hogy egyes nők lazább kötőszövettel rendelkeznek, mint mások, és hajlamosabbak a cellulitiszre, de ez nem azt jelenti, hogy aki hajlamos rá, az legyintsen, mert úgyis mindegy. Az életmód nagyban befolyásolja a bőr állapotát, a túlzott szénhidrátfogyasztás, a kevés mozgás, a szemét ételek folyamatos jelenléte az étrendben ront a helyzeten.

A narancsbőr elleni krémek működnek

A bőr felszínére kent anticellulit krémek nem képesek sem a comb körméretét csökkenteni, sem pedig a megnövekedett zsírsejtek méretét kicsinyíteni. A krémek nem jutnak olyan mélyre, hogy bármi érdemlegeset tudjanak csinálni a narancsbőrrel. A zsírsejtek ugyanis az irhában találhatóak, mélyen a bőr alatt. A napi kétszeri krémezés a hidratáltságon javíthat, és ettől tűnhet a bőr simábbnak, nem attól, mert eltűnne a narancsbőr. Nem véletlen, hogy a hirdetések szövege feltételes módban van megfogalmazva.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mindegy, mit eszem, ha mozgok

Sajnos ez nem igaz, hiába mozog valaki sokat, ha hajlamos a narancsbőrre, akkor bizony a táplálkozását is meg kell reformálnia. De az egészség szempontjából sem mindegy, hogy mit eszel, attól, hogy az alakodon nem látszik. És sajnos fordítva sem igaz, attól, hogy egészségesen táplálkozol, még nem biztos, hogy elkerül a cellulitisz, illetve, hogy kizárólag azzal el tudod tüntetni.

Öregít, roncsolja a bőrt, és a legtöbben nem figyelnek rá

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kozmetikai kezelésekkel végleg eltüntethető

Nem szabad bedőlni az olyan hirdetéseknek, amelyek azt ígérik, hogy egy kezelés alatt nyolc centi zsírlerakódástól szabadítanak meg, és hogy soha többet nem kell foglalkoznod a problémával. Vannak zsíreltüntető kezelések, melyek beválnak, és valóban karcsúsítanak. De ezek nyolc-tíz alkalom után mutatnak eredményt, és csak akkor, ha betartod, amit az étkezésről és vízfogyasztásról mondanak. Egy ilyen kúra sohasem jár végleges eredménnyel, ha ott folytatja valaki, mint a kezelés előtt, sok szénhidrátot eszik, nem mozog, akkor visszatérnek a gödrök is.

Ezt is szeretjük