Női modellnek nem volt elég jó, ezért férfi ruhákat reklámoz: Elliott Sailors külsejét imádja a divatszakma
A divatipar egyre nyitottabb az átlagostól eltérő, nem megszokott külsejű modellek felé is.

androgün-modell12
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amíg tíz-húsz évvel ezelőtt még szinte csak a tökéletes adottságokkal és szimmetrikus arccal rendelkező modellek léphettek a kifutóra, addig ez mára már teljesen megváltozott. A sok testpozitív kampánynak meglett a gyümölcse. A divatiparban szerencsére egyre több olyan manöken tűnik fel, akik egyediségükkel hívják fel magukra a figyelmet.

Az androgün modelleknek azonban nemcsak a nők vagy férfiak világát kell meghódítani, hanem mindkettőt. A görög eredetű szó lényegében azt jelenti, hogy kétnemű. Az androgün külsővel megáldott emberekben az a különleges, hogy nagyon nehéz róluk megmondani, melyik nem képviselői biológiailag.

Hosszú hajú lányból férfi modell

Az androgün modellek egyik legismertebb képviselője az amerikai Elliott Sailors, aki ma már ugyanúgy reklámoz férfi- és női ruhákat is. Karrierje kezdetén viszont nem ment minden ilyen egyszerűen, egy nagy változás kellett ahhoz, hogy a férfi modell is előtörjön belőle. A 32 éves nő a modellkedés mellett aktivistaként is tevékenykedik, felszólalt már politikai ügyekben, és az LMBTQ-társadalmat is támogatja.

(Képek forrása: elliottsailors / Instagram)

Ezt is szeretjük