Elmélyíti a szem körüli ráncokat, szárítja a bőrt, de mindennap használod
Erre cseréld!
Létezik kíméletesebb megoldás, ami megelőzi a szarkalábakat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sohasem maradhat el az arcodról az alapozó és a pirosító, vagy inkább az egyszerűség híve vagy, és csak egy kevés szemceruzát használsz? Bármilyen is legyen a sminkelési rutinod, szükséged van valamire, amivel a nap végén eltávolíthatod. Nem biztos azonban, hogy a megfelelő sminklemosót elsőre sikerült megtalálnod.

Egy kellemes illatú vagy könnyen használható termékhez könnyen el lehet kezdeni ragaszkodni, noha valójában lehetséges, hogy a kedvenc sminklemosód nagyon sokat árt a bőrödnek. Éppen ezért nem árt megnézni az összetevőket, hiszen ha rosszul döntesz, teljesen tönkreteheted a bőrödet, és idő előtt megráncosodhatsz.

Ezekkel vigyázz!

Azt, hogy milyen termékekkel kell óvatosan bánnod, nagyban meghatározza, hogy milyen típusú és mennyire érzékeny a bőröd. Ha például a kifejezetten érzékeny típusba tartozol, jobb, ha óvakodsz az alkoholos lemosóktól, amelyek szárítják a bőrt, irritációt okozhatnak, és elősegítik a mély ráncok kialakulását.

Az alkohol problémát okozhat akkor is, ha zsíros típusú a bőröd. Noha azt gondolnád, hogy ilyenkor nem baj, ha a lemosó egy kicsit szárít, valójában nem ez a helyzet. A bőr természetes zsírosságának eltávolításával még intenzívebb termelésre ösztökéled a bőrödet, így hamarosan még csillogóbbá, olajosabbá válhat a felszíne, és csúnya pattanások, akné jelenhetnek meg.

A gyakran sminklemosóként használt egyéb szerek sem mindig bizonyulnak jó ötletnek. A babaolaj és a testápolók például eltömődést okozhatnak a pórusokban, így érdemesebb ezek helyett speciálisan erre a célra készült termékeket választani, vagy nagyon körültekintően használni őket.

A sminklemosókban leggyakrabban használt tartósítószer a formaldehid, amely allergiás reakciót válthat ki, akárcsak a termékekben található parfüm, így ha egy új lemosó használatát követően kellemetlen változást, pirosságot, viszketést tapasztalsz, hagyj fel a használatával.

Milyen sminklemosót válasszak?

A smink fennhagyása vagy vizes leöblítése nem megoldás, hiszen nemcsak az aknéra tesz hajlamosabbá, de az öregedést is gyorsítja, és fakóvá teszi a bőrt.

Ha rosaceás, ekcémás a bőröd, érdemes egy hipoallergén, illatmentes lemosót választani, a krémes vagy folyadékállagú, alkoholmentes termékek jól beválhatnak, ha érzékeny a bőröd. Általánosságban azonban minden termék jól működhet, ha nem tartalmaz alkoholt, illatanyagokat és tartósítószereket.

Légy különösen óvatos a szemed körül!

Nem könnyű a szemkörnyék kényes területét teljesen megtisztítani. Erre a célra válassz kifejezetten olyan lemosót, amely nem irritálja a szemet, így megelőzheted a fertőzéseket, a szemed bedagadását és az irritációt.

Amikor a szemedről tisztítod le a sminket, mindig használj apró, finom, körkörös mozdulatokat, sohase nyomd vagy húzd erőteljesen a bőrt, hiszen az könnyen megnyúlik, ráncosodik.

Mindig mosd meg utána az arcod

Ha csak sminklemosót használsz lefekvés előtt, akkor nagyon nem jól csinálod az arctisztítást! Helyesebb lenne elsőként sminklemosóval megtisztítani a bőrödet, majd vízzel és arclemosóval leöblíteni a maradékot a bőrödről.  Ezt követően pedig hidratálni a bőrödet, hiszen ezek a termékek mind szárítanak valamilyen fokig. Erre akkor is szükség van, ha zsíros vagy vegyes a bőröd alaptípusa.

Ezt is szeretjük