Az 5 legjobb kézkrém

Szerintünk

Itt az ősz, fúj a szél, hideg van, a kéz bőre pedig repedezik. Ilyenkor igazán nagy szükség van egy jó kézkrémre. Nekünk ezek a kedvenceink.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kezeket ősszel megtépázza az időjárás, és természetesen a házimunka sem kedvez a bababőrnek. Bizony ilyenkor több krémre és ápolásra van szükség. Jó, ha az ember táskájában, irodai asztalán, kocsijában lapul egy-egy tubus kedvenc kézkrémjéből, hogy - ha szükség van rá - szó szerint kéznél legyen.

Azért sem árt a figyelem, mert a kezek - az állandó igénybevétel miatt - nagyon gyorsan öregednek, így lehet, hogy előbb látszik meg itt a korod, mint az arcodon.

Ezért érdemes minden kézmosás után bekrémezni a kezedet, és hetente egyszer pakolást készíteni. Ez nem igényel nagy előkészületet. Elég, ha a szokásos krémedet - vagy egy kicsit zsírosabbat - felviszed jó vastag rétegben a kezedre, éjszakára ráhúzol egy cérnakesztyűt, és reggel lemosod, ami még rajta van.

Lilla

A bőröm a kezemen igen érzékeny, így az is megviseli, ha hűvösebbre fordul az idő - a hideg kicsípi, ami miatt gyakran vörös lesz, kiszárad és húzódik.

Ha pedig ezek után még víz is éri - különösen, ha kemény, klóros -, a helyzet csak romlik. Ilyenkor általában nem használok készen kapható kézkrémet, úgy vettem észre, súlyosabb esetben a gyógyszertárakban kapható illat- és adalékanyag-mentes testápolókrém nyújtja a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldást.

Megelőzésre viszont tökéletesen alkalmas a klasszikus, kék fémdobozos Nivea Creme, mely gazdag hidratáló összetevőinek köszönhetően a száraz bőrt nagyon gyorsan puhává és rugalmassá varázsolja. Mivel zsírosabb és nagyon sűrű krém, nem szükséges egyszerre nagyobb mennyiségben a kézre kenni, így nagyon sokáig elég.

Melinda

Amint egy kicsit hidegebbre fordul az idő, elég durván kiszárad a kezem, úgyhogy kézkrém nélkül el se indulok otthonról. Mindig magammal hordom a táskámban kedvenc Body Shopos kézkrémem, ami mindenféle hangzatos fantázianév helyett egyszerűen csak az Almond Oil Daily Hand & Nail Cream névre hallgat. Ezt a terméket nemcsak finom mandulaillata miatt kedvelem, hanem azért is, mert a legdurvább repedezett, száraz bőrt is helyrehozza, mindössze pár nap alatt. Bár sajnos itthon nem szerezhető be - egyelőre -, a 100 ml-es kiszerelés szerencsére bőven kitart egy évig. Ha utazom, vagy a barátaim látogatnak külföldre, akkor feltöltöm a készleteket.

Juli

A bőröm nem igazán szereti a súrolószereket, mosószereket és a hűvös reggeleket sem. Ez ellen bőszen tiltakozik is, mégpedig kiszáradás formájában, amit persze én nem szeretek. Ennek orvoslására beszereztem a piac talán egyik leghatékonyabb krémét, a Garnier intenzív kézápolóját - koncentrált regenerálókrém -, mely egyrészt hamar felszívódik, másrészt réteget képez a bőrömön, ezáltal több kézmosást kibír! Minden reggel bekenem vele a kezem, így napközben már nincs vele gondom. Este pedig ismételten krémezek a még szebb kezek érdekében!

Judit

Éjszakára, regenerálónak a klasszikus Niveát - a fémdobozosat - használom. Kellőképpen zsíros, hogy rendbe tegye a kezemet. Viszont napközben nem tudom használni, mivel lassan szívódik be, és nincs időm félórákat várni, amíg hozzáérhetek valamihez. Nemrég szereztem be egy Caola kézkrémet narancsvirág-kivonattal. Finom illata van, és nagyon gyorsan beszívódik. A kezemet sokáig puhán tartja. A benne lévő kamilla pedig csökkenti az irritációt, megnyugtatja a bőrömet. Mivel olcsó, 200 forint körüli áron kapható, körbebástyáztam magam a tubusokkal, mindenhol van egy, ahol szükség lehet rá.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ági

A bőröm, különösen a kezemen, rettenetesen száraz. Ezt csak fokozzák a csípős őszi szelek és a hideg. Októbertől ezért a táskámban lapul egy tégely a Lush zöld kézkrémjéből, a Handy Guruguból. Nemcsak színében zöld, hanem valóban környezetbarát termék. Nincs benne semmilyen állati összetevő, a benne felhasznált növényeket pedig környezetbarát módon termesztik, ráadásul a cég Fair Trade kereskedelem útján jut az alapanyagokhoz. Emellett természetesen nagyon jó minőségű is. Kissé zsíros - a kakaóvajnak köszönhetően -, de gyorsan beszívódik. Finom, gyógynövényes illata és könnyű állaga van. Este is, és napközben is kitűnően használható.

OLVASD EL EZT IS!

piros lakk1
  • köröm
  • körömlakk

Fényes, erős körmök

Ezt is szeretjük