Az 5 legjobb kézkrém

Szerintünk

Itt az ősz, fúj a szél, hideg van, a kéz bőre pedig repedezik. Ilyenkor igazán nagy szükség van egy jó kézkrémre. Nekünk ezek a kedvenceink.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kezeket ősszel megtépázza az időjárás, és természetesen a házimunka sem kedvez a bababőrnek. Bizony ilyenkor több krémre és ápolásra van szükség. Jó, ha az ember táskájában, irodai asztalán, kocsijában lapul egy-egy tubus kedvenc kézkrémjéből, hogy - ha szükség van rá - szó szerint kéznél legyen.

Azért sem árt a figyelem, mert a kezek - az állandó igénybevétel miatt - nagyon gyorsan öregednek, így lehet, hogy előbb látszik meg itt a korod, mint az arcodon.

Ezért érdemes minden kézmosás után bekrémezni a kezedet, és hetente egyszer pakolást készíteni. Ez nem igényel nagy előkészületet. Elég, ha a szokásos krémedet - vagy egy kicsit zsírosabbat - felviszed jó vastag rétegben a kezedre, éjszakára ráhúzol egy cérnakesztyűt, és reggel lemosod, ami még rajta van.

Lilla

A bőröm a kezemen igen érzékeny, így az is megviseli, ha hűvösebbre fordul az idő - a hideg kicsípi, ami miatt gyakran vörös lesz, kiszárad és húzódik.

Ha pedig ezek után még víz is éri - különösen, ha kemény, klóros -, a helyzet csak romlik. Ilyenkor általában nem használok készen kapható kézkrémet, úgy vettem észre, súlyosabb esetben a gyógyszertárakban kapható illat- és adalékanyag-mentes testápolókrém nyújtja a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldást.

Megelőzésre viszont tökéletesen alkalmas a klasszikus, kék fémdobozos Nivea Creme, mely gazdag hidratáló összetevőinek köszönhetően a száraz bőrt nagyon gyorsan puhává és rugalmassá varázsolja. Mivel zsírosabb és nagyon sűrű krém, nem szükséges egyszerre nagyobb mennyiségben a kézre kenni, így nagyon sokáig elég.

Melinda

Amint egy kicsit hidegebbre fordul az idő, elég durván kiszárad a kezem, úgyhogy kézkrém nélkül el se indulok otthonról. Mindig magammal hordom a táskámban kedvenc Body Shopos kézkrémem, ami mindenféle hangzatos fantázianév helyett egyszerűen csak az Almond Oil Daily Hand & Nail Cream névre hallgat. Ezt a terméket nemcsak finom mandulaillata miatt kedvelem, hanem azért is, mert a legdurvább repedezett, száraz bőrt is helyrehozza, mindössze pár nap alatt. Bár sajnos itthon nem szerezhető be - egyelőre -, a 100 ml-es kiszerelés szerencsére bőven kitart egy évig. Ha utazom, vagy a barátaim látogatnak külföldre, akkor feltöltöm a készleteket.

Juli

A bőröm nem igazán szereti a súrolószereket, mosószereket és a hűvös reggeleket sem. Ez ellen bőszen tiltakozik is, mégpedig kiszáradás formájában, amit persze én nem szeretek. Ennek orvoslására beszereztem a piac talán egyik leghatékonyabb krémét, a Garnier intenzív kézápolóját - koncentrált regenerálókrém -, mely egyrészt hamar felszívódik, másrészt réteget képez a bőrömön, ezáltal több kézmosást kibír! Minden reggel bekenem vele a kezem, így napközben már nincs vele gondom. Este pedig ismételten krémezek a még szebb kezek érdekében!

Judit

Éjszakára, regenerálónak a klasszikus Niveát - a fémdobozosat - használom. Kellőképpen zsíros, hogy rendbe tegye a kezemet. Viszont napközben nem tudom használni, mivel lassan szívódik be, és nincs időm félórákat várni, amíg hozzáérhetek valamihez. Nemrég szereztem be egy Caola kézkrémet narancsvirág-kivonattal. Finom illata van, és nagyon gyorsan beszívódik. A kezemet sokáig puhán tartja. A benne lévő kamilla pedig csökkenti az irritációt, megnyugtatja a bőrömet. Mivel olcsó, 200 forint körüli áron kapható, körbebástyáztam magam a tubusokkal, mindenhol van egy, ahol szükség lehet rá.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ági

A bőröm, különösen a kezemen, rettenetesen száraz. Ezt csak fokozzák a csípős őszi szelek és a hideg. Októbertől ezért a táskámban lapul egy tégely a Lush zöld kézkrémjéből, a Handy Guruguból. Nemcsak színében zöld, hanem valóban környezetbarát termék. Nincs benne semmilyen állati összetevő, a benne felhasznált növényeket pedig környezetbarát módon termesztik, ráadásul a cég Fair Trade kereskedelem útján jut az alapanyagokhoz. Emellett természetesen nagyon jó minőségű is. Kissé zsíros - a kakaóvajnak köszönhetően -, de gyorsan beszívódik. Finom, gyógynövényes illata és könnyű állaga van. Este is, és napközben is kitűnően használható.

OLVASD EL EZT IS!

piros lakk1
  • köröm
  • körömlakk

Fényes, erős körmök

Ezt is szeretjük