5 súlycsökkentő divattipp őszre
Van néhány kiló felesleged, amit csak tetézne a réteges öltözködés? Trükkjeink segítségével jó néhány kilót ledobhatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei őszi trendet jellemző színek, minták és fazonok kavalkádjában bizonyára te is megtalálod a stílusodhoz és persze az alkatodhoz illőt – akkor is, ha több vagy 50 kilónál, viszont kevesebb 180 centinél.

Színek – csaknem bármi jöhet

A színvilágot elnézve az a benyomásunk támad, hogy a tervezők – dicséretes módon – néhány hónappal meghosszabbították a nyarat.

Az élénk színek mellett divatosak a fáradtabbak, illetve az évszak hangulatának még inkább megfelelő sötétebbek is.

Ha a karcsúsítás a cél, az utóbbi kettő domináljon öltözékedben, némi pirossal, rózsaszínnel, lilával feldobva. Egyszerre figyelemfelkeltő és visszafogott a trend két meghatározó színének, a lilának és a szürkének a kombinációja.

Virágok, kockák

Trendinek számítanak az ugyancsak a nyarat idéző virágminták. Természetesen akkor sem kell lemondanod róluk, ha van rajtad némi felesleg, ám a sötét alapon világos – és főleg kisméretű – motívumokból álló változatokat érdemes előnyben részesítened. A nagyléptékű virágmintás sálak, kendők révén viszont eredeti és vidám összbenyomást érhetsz el.

Hasonló a helyzet a kockamintával is – méret tekintetében légy visszafogott, ám a színkombinációk terén szabadon szárnyalhat a fantáziád. Ha mégis inkább valamely hagyományos színösszeállításnál maradsz, dobd fel egy kissé talán disszonánsnak is nevezhető megoldással. Például a szekrény mélyéről előtúrt fekete-fehér kockás szoknyához egy kevésbé élénk rózsaszínű vagy lila felsőt párosíthatsz.

Ügyelj az arányokra!

A továbbra is divatos enyhén bővülő szárú nadrágok szinte mindenkinek jól állnak. Csak arra kell ügyelned, hogy a gatyó sehol se feszüljön, ez ugyanis éppen azt hangsúlyozza, amiről elterelnéd a figyelmet. Egy egyenes vonalú szoknyával szintén nem hibázhatsz.

Ha csípőben, fenékben, derékban, illetve combban vagy erős, a szoknya vagy a nadrág legyen sötétebb, mint a felső. A bővülő szabású, viszonylag hosszú blézer jótékonyan eltakarja a kritikus részeket. Hasonló hatást érhetsz el a hosszított fazonú blúzok révén is. Ez utóbbi két esetben választhatsz szűkebb szárú nadrágot is – tunikánál pedig kizárólag ez jöhet szóba.
Ha a mellbőséged nagyobb, mint a csípőbőséged, netán vállasabb vagy a kelleténél, a felső legyen sötétebb, és a szoknya vagy a nadrág világosabb. Rövid zakót viselj hozzájuk.

Blúz – diszkrét és nőies

A blúzokat illetően nem érdemes erőltetni a kockamintát, a kisléptékű virágminta azonban bármikor jöhet. A divatos fodrok, csipkék az egészséges határok között maradva feldobják a megjelenésedet, ám egy ponton túl optikailag megnövelik a térfogatodat, a szaloncukor-fílingről nem is beszélve. Kerüld az egyébként szintén trendi magasított nyakat is – az U- és V-alakú kivágás nyújtja az alakot, és lényegében sosem megy ki a divatból. És ami a legfontosabb: a blúz semmiképpen se feszüljön!

Kényelem és melegség

Az idén ősszel visszajöttek a kényelmes, melegséget sugárzó kötött ruhák és kardigánok. Előbbiekből válassz egyszerű fazonút, sötét színűt. Ha formás a lábad, végződhet akár térd fölött is. Az övet viszont lehetőleg felejtsd el, vagy viseld ott, ahova a figyelmet terelni szeretnéd, például erős csípőnél magasan a derekadon. A kardigánok közül a hosszabb változatok a nyerők, ám az övtől ez esetben is eltekinthetsz. Szintén jók lehetnek a hosszú kötött ruhák-tunikák.

Az egyhangúságot megelőzendő különösen az egyszínű fazonokhoz viselj egy vagy akár több kiegészítőt – itt kaphat szerepet a már említett virágmintás sál vagy kendő, mint ahogy egy-két feltűnő ékszernek vagy bizsunak is van létjogosultsága.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük