4 laktató, karcsúsító étel
Ha fogadalmat tettél
Ha a fogyókúra mellett döntöttél, akkor fogyassz egészséges, de tápláló fogásokat, a koplalás ugyanis rövid úton véget vethet terveidnek.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az új év kezdete erőt adhat, hogy régóta halogatott vagy éppen többször elkezdett fogyókúrádat végre komolyan vedd. Mivel tartós fogyást nem az 500 kalóriás, mindent tiltó diétáktól várhatsz, válaszd inkább az életmódváltást.

Ha áttérsz az egészséges, tápláló, de nem hizlaló ételekre, melyek rendbe teszik az emésztésed, és nem bombázzák felesleges kalóriákkal a szervezetedet, akkor az eredmény garantált.

Tonhalas tészta

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg penne
  • 200 g aprított tonhal
  • paradicsompüré
  • 1 negyed citrom leve
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • kakukkfű
  • babérlevél

Főzd ki a tésztát. A vöröshagymát vágd apróra, és dinszteld meg. Add hozzá a tonhalkonzervet. Tedd bele a paradicsompürét is.

Adj hozzá 1 dl vizet, hogy szósz sűrűségű legyen. Csepegtesd bele a negyed citromot, és nyomd bele a fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel és babérlevéllel. A végén keverd össze a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálald, vagy előre szórd meg sajttal, és a sütőben pirítsd rá.

Olasz csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • 12 dkg spenótlevél
  • 12 dkg főtt zöldbab
  • 1 vékonyra szelt lilahagyma
  • 2 evőkanál kapribogyó

Az öntethez:

  • 8 szem magozott aszalt szilva
  • 1 evőkanál oregánólevél
  • 1 citrom héja szeletelve
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl vörösborecet

Az olívaolajjal meglocsolt csirkemell mindkét oldalát pirítsd, míg meg nem puhul. Tedd félre, amíg kihűl. Az öntethez főzd 5 percig a szilvát, az oregánót, a citromhéjat, a cukrot és az ecetet. A salátához szeleteld fel a csirkehúst. Rendezd el egy tálon a spenótot, a zöldbabot, a hagymát, a csirkét és a kapribogyót. Öntsd rá a szilvamártást, a többit kínáld külön tálban.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 4 kisebb padlizsán
  • 60 g kuszkusz
  • 2 dl zöldségleves
  • fél csokor karikára vágott újhagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg konzerv tonhal
  • 1-1 evőkanál korianderpor, currypor és őrölt kömény
  • só, bors
  • 1 evőkanál tökmag

A megmosott padlizsánt hosszában vágd ketté, közepébe vágj mélyedést, és alaposan sózd be. Vágott felével lefelé tedd sütőpapírra, és előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15 percig.

A kuszkuszt forró levesben főzd meg, és a tűzről levéve 10 percig hagyd állni. Az újhagymát és a fokhagymát forró olajban párold meg. Add hozzá a tonhalat, és fűszerezd. Keverd bele a kuszkuszt, és a masszát töltsd a padlizsánokba. Szórd meg tökmaggal, és előmelegített sütőben 200°C-on öt perc alatt süsd készre.

Frissítő zöldség

Hozzávalók:

  • 2 kicsi  vöröshagyma
  • 1 padlizsán
  • 2 közepes nagyságú póréhagyma
  • 350 g mélyhűtött, zsenge zöldborsó
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál friss menta
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • bulgur vagy kuszkusz

A zöldségeket aprítsd fel falatnyi darabokra, a hagymát kockázd fel. Felhevített olívaolajon pirítsd össze őket. A fűszernövényeket aprítsd fel. Keverd a mascarponét és a fűszernövényeket a zöldségekhez, ízlés szerint sózd, borsozd, de ezekkel már csak melegítsd át. Forrón, bulgurra vagy kuszkuszra kanalazva tálald.

Blog.hu ajánló