Omlós zsebes csirkemell túróval, zöldséggel töltve: sült brokkolival nem hizlal
A csirkemellet rengeteg módon elkészítheted, ám érdemes mindig egy kicsit különlegessé tenni. Ezzel a túrós töltelékkel biztosan sikerülni fog.

turos-zoldseges-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirkemellből és néhány egyszerű hozzávalóból ínyenc ebédet készíthetsz. A töltelék ezúttal fűszeres túró, amit érdemes zöldségekkel is feldobni. Ez a fogás laktató, mégsem terheli meg a gyomrot. Sőt, brokkolival tálalva akkor is megeheted, ha épp szeretnél leadni néhány kilót. 

Zsebes csirkemell túróval, zöldséggel

Hozzávalók

A húshoz

  • 4 db csirkemellfilé
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg spenót
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • bors

A körethez

  • 1 fej brokkoli
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölgetett csirkemell egyik oldalán hosszú pengéjű késsel óvatosan készíts egy mély nyílást. Érdemes óvatosan fakanállal vagy kézzel mélyíteni. Készítsd el a tölteléket, a túrót villával nyomkodd meg, lazítsd tejföllel, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Keverd hozzá az apróra vágott spenótot és a feldarabolt kápia paprikát. 
Rendezd a csirkemelleket egy zsiradékkal kikent tepsibe, a tetejüket szórd meg sóval, és önts alájuk fél-egy deci vizet. Fedd le fóliával, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, hogy a hús szépen megpiruljon. 

A körethez brokkolit szedd kisebb rózsákra. Egy serpenyőben önts olajat, forrósítsd fel, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Amikor elkezd illatozni, tedd rá a brokkolit, sózd, borsozd, kevergetve süsd két percig. Önts rá vizet, és párold öt percig. Frissen elkészítve, a hússal együtt kínáld. 
Töltve a rántott karaj is izgalmasabb, a sajt pedig jól megy hozzá. 

Ezt is szeretjük