Omlós zsebes csirkemell túróval, zöldséggel töltve: sült brokkolival nem hizlal
A csirkemellet rengeteg módon elkészítheted, ám érdemes mindig egy kicsit különlegessé tenni. Ezzel a túrós töltelékkel biztosan sikerülni fog.

- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Csirkemellből és néhány egyszerű hozzávalóból ínyenc ebédet készíthetsz. A töltelék ezúttal fűszeres túró, amit érdemes zöldségekkel is feldobni. Ez a fogás laktató, mégsem terheli meg a gyomrot. Sőt, brokkolival tálalva akkor is megeheted, ha épp szeretnél leadni néhány kilót.
Zsebes csirkemell túróval, zöldséggel
Hozzávalók
A húshoz
- 4 db csirkemellfilé
- 25 dkg túró
- 10 dkg spenót
- 2 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- só
- bors
A körethez
- 1 fej brokkoli
- 2 evőkanál zsiradék
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölgetett csirkemell egyik oldalán hosszú pengéjű késsel óvatosan készíts egy mély nyílást. Érdemes óvatosan fakanállal vagy kézzel mélyíteni. Készítsd el a tölteléket, a túrót villával nyomkodd meg, lazítsd tejföllel, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Keverd hozzá az apróra vágott spenótot és a feldarabolt kápia paprikát.
Rendezd a csirkemelleket egy zsiradékkal kikent tepsibe, a tetejüket szórd meg sóval, és önts alájuk fél-egy deci vizet. Fedd le fóliával, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, hogy a hús szépen megpiruljon.
A körethez brokkolit szedd kisebb rózsákra. Egy serpenyőben önts olajat, forrósítsd fel, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Amikor elkezd illatozni, tedd rá a brokkolit, sózd, borsozd, kevergetve süsd két percig. Önts rá vizet, és párold öt percig. Frissen elkészítve, a hússal együtt kínáld.
Töltve a rántott karaj is izgalmasabb, a sajt pedig jól megy hozzá.
Még több recept