5 finom serpenyős hús
A serpenyős húsok elkészítésénél talán nincs is könnyebb, hiszen könnyedén tudod ellenőrizni, hogy jó-e; illetve nem is kell velük hosszú órákig szöszölni.
Végy egy serpenyőt, némi húst és zöldséget, és készítsd el az ínycsiklandó húsokat és ragukat. A legtöbb másnapra is eltehető, így a gyerekek nyáron sem maradnak ebéd nélkül.
Persze az sem rossz, ha bevonod a többieket a főzésbe, így gyorsabban telik az idő a vacsoráig.
Zöldséges pulykaragu
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 zöldpaprika
- 2-4 paradicsom
- 50 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna, kakukkfű, őrölt kömény
- pirospaprika
- tejföl
- petrezselyem
- olaj
A pulykahúst kockázd fel, majd a felaprított hagymával együtt kevés olajon kezdd el párolni fedő alatt. Ezután add hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Fűszerezd. Mikor már félig megpuhult a hús, öntsd hozzá a zöldborsót, és főzd készre. A végén keverhetsz hozzá pár evőkanál tejfölt és petrezselymet.
Zöldbabos pulyka
Hozzávalók:
- 70 dkg pulyka felsőcomb
- 1 kg zöldbab
- 2 dl főzőtejszín
- snidling
- só
A felkockázott pulykát felhevített olajon süsd meg, add hozzá a babot, a snidlinget; sózd meg, és saját levében párold puhára. Ha ez kész, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.
Mediterrán hal
Hozzávalók:
- 75 dkg tengeri halfilé
- 25 dkg gomba
- 25 dkg hagyma
- 25 dkg burgonya
- 25 dkg paradicsom
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 konzerv vörösbab
- 1 citrom leve
- só
- bors
- bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
A halszeleteket csíkozd föl, sózd, borsozd, és dörzsöld be őket a zúzott fokhagymával. A serpenyőben párold meg a kockára vágott zöldségeket. Elsőnek a burgonyát, majd a cukkinit és a padlizsánt, aztán jöhet a többi is. A paradicsomot és a babot add hozzá utolsónak, szórd meg bazsalikommal. Végezetül a halat és a citrom levét keverd bele, és hagyd még főni 10-15 percig. Ha nagyon szigorúan akarod venni a diétát, akkor a krumplit el is hagyhatod.
Zöldséges tőkehal
Hozzávalók:
- 50 dkg tőkehal
- 1 közepes méretű padlizsán
- 1 cukkini
- 1 szál póréhagyma
- 3-4 paradicsom
- fél fej brokkoli
- 1 citrom leve
- só
- bors
- fokhagymapor
- bazsalikom
- vaj
Kevés vajon kezd el pirítani az összevágott zöldségeket a következő sorrendben: először a hagymát, majd a brokkolit, a padlizsánt, és végül a cukkinit. A halat darabold fel, sózd, borsozd, fokhagymázd be. Ha már eléggé megpuhultak a zöldségek, tedd melléjük a halat is, majd szórd meg bazsalikommal, és jól keverd össze. Öntsd rá a citrom levét, és a legvégén add hozzá a paradicsomot. Főzd össze őket, és utána már tálalhatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Diós karaj
Hozzávalók:
- 3-4 szelet karaj
- 1 fej hagyma
- 2 marék durvára vágott dió
- só
- bors
- fokhagyma
- majoránna
- szerecsendió
- ételízesítő
A húst csíkozd fel. Kevés olajon a hagymát párold üvegesre, majd add hozzá a húst, és kicsit pirítsd meg. Sózd, borsozd, és fűszerezd fokhagymával, majoránnával, szerecsendióval, illetve szórd meg ételízesítővel. Dobd rá a diót, és süsd így körülbelül 5 percig,
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke