5 finom serpenyős hús

A serpenyős húsok elkészítésénél talán nincs is könnyebb, hiszen könnyedén tudod ellenőrizni, hogy jó-e; illetve nem is kell velük hosszú órákig szöszölni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végy egy serpenyőt, némi húst és zöldséget, és készítsd el az ínycsiklandó húsokat és ragukat. A legtöbb másnapra is eltehető, így a gyerekek nyáron sem maradnak ebéd nélkül.

Persze az sem rossz, ha bevonod a többieket a főzésbe, így gyorsabban telik az idő a vacsoráig.

Zöldséges pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 zöldpaprika
  • 2-4 paradicsom
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna, kakukkfű, őrölt kömény
  • pirospaprika
  • tejföl
  • petrezselyem
  • olaj

A pulykahúst kockázd fel, majd a felaprított hagymával együtt kevés olajon kezdd el párolni fedő alatt. Ezután add hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Fűszerezd. Mikor már félig megpuhult a hús, öntsd hozzá a zöldborsót, és főzd készre. A végén keverhetsz hozzá pár evőkanál tejfölt és petrezselymet.

Zöldbabos pulyka

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulyka felsőcomb
  • 1 kg zöldbab
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling

A felkockázott pulykát felhevített olajon süsd meg, add hozzá a babot, a snidlinget; sózd meg, és saját levében párold puhára. Ha ez kész, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Mediterrán hal

Hozzávalók:

  • 75 dkg tengeri halfilé
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg hagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 citrom leve
  • bors
  • bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma

A halszeleteket csíkozd föl, sózd, borsozd, és dörzsöld be őket a zúzott fokhagymával. A serpenyőben párold meg a kockára vágott zöldségeket. Elsőnek a burgonyát, majd a cukkinit és a padlizsánt, aztán jöhet a többi is. A paradicsomot és a babot add hozzá utolsónak, szórd meg bazsalikommal. Végezetül a halat és a citrom levét keverd bele, és hagyd még főni 10-15 percig. Ha nagyon szigorúan akarod venni a diétát, akkor a krumplit el is hagyhatod.

Zöldséges tőkehal

Hozzávalók:

  • 50 dkg tőkehal
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 paradicsom
  • fél fej brokkoli
  • 1 citrom leve
  • bors
  • fokhagymapor
  • bazsalikom
  • vaj

Kevés vajon kezd el pirítani az összevágott zöldségeket a következő sorrendben: először a hagymát, majd a brokkolit, a padlizsánt, és végül a cukkinit. A halat darabold fel, sózd, borsozd, fokhagymázd be. Ha már eléggé megpuhultak a zöldségek, tedd melléjük a halat is, majd szórd meg bazsalikommal, és jól keverd össze. Öntsd rá a citrom levét, és a legvégén add hozzá a paradicsomot. Főzd össze őket, és utána már tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Diós karaj

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet karaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 marék durvára vágott dió
  • bors
  • fokhagyma
  • majoránna
  • szerecsendió
  • ételízesítő

A húst csíkozd fel. Kevés olajon a hagymát párold üvegesre, majd add hozzá a húst, és kicsit pirítsd meg. Sózd, borsozd, és fűszerezd fokhagymával, majoránnával, szerecsendióval, illetve szórd meg ételízesítővel. Dobd rá a diót, és süsd így körülbelül 5 percig,

Ezt is szeretjük