
Szaftos sertéspörkölt zöldségekkel készítve: ezt igazán jólesik tunkolni
Úgy az igazi a sertéspörkölt, ha a hús omlósra puhult, és jó sok tunkolni való szaftot eresztett. Zöldségekkel készítve is nagyon finom.


Dobd fel a szaftos sertéspörköltet sárgarépával és zöldborsóval! Ez az étel úgy az igazi, ha olaj helyett liba- vagy disznózsíron készíted. Adj elég időt, hogy a hús megpuhulhasson, a zöldségeket pedig csak a főzés második felében add hozzá.
Zöldséges sertéspörkölt
Hozzávalók
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldborsó
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál liba- vagy sertészsír
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 mokkáskanál csípős paprikakrém (elhagyható)
Elkészítés:
A sertéscombot kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A hagymát hámozd meg, aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Add hozzá a húskockákat, és kevergetve pirítsd őket fehéredésig. Keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózd, borsozd, adj hozzá ízlés szerint csípős paprikakrémet, öntsd fel annyi vízzel, amennyi pont ellepi, és lassú tűzön kezdd el összefőzni. Közben a sárgarépát pucold meg, és szeleteld fel. Negyven perc múlva add a borsót és a répát a raguhoz. Kóstold meg, ha szükséges, még sózd és borsozd, és további húsz perc alatt főzd puhára a zöldségeket és a húst is.
Ráérős napokon érdemes klasszikus marhapörköltet is készítened - a hús itt sokáig puhul, de megéri kivárni.
- sárgarépa
- zöldborsó
- húsételek
- sertéspörkölt
- sertéscomb
- sertészsír
- zöldséges sertéspörkölt
- csípős paprikakrém
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept