Szaftos sertéspörkölt zöldségekkel készítve: ezt igazán jólesik tunkolni
Úgy az igazi a sertéspörkölt, ha a hús omlósra puhult, és jó sok tunkolni való szaftot eresztett. Zöldségekkel készítve is nagyon finom.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Dobd fel a szaftos sertéspörköltet sárgarépával és zöldborsóval! Ez az étel úgy az igazi, ha olaj helyett liba- vagy disznózsíron készíted. Adj elég időt, hogy a hús megpuhulhasson, a zöldségeket pedig csak a főzés második felében add hozzá.
Zöldséges sertéspörkölt
Hozzávalók
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldborsó
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál liba- vagy sertészsír
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 mokkáskanál csípős paprikakrém (elhagyható)
Elkészítés:
A sertéscombot kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A hagymát hámozd meg, aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Add hozzá a húskockákat, és kevergetve pirítsd őket fehéredésig. Keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózd, borsozd, adj hozzá ízlés szerint csípős paprikakrémet, öntsd fel annyi vízzel, amennyi pont ellepi, és lassú tűzön kezdd el összefőzni. Közben a sárgarépát pucold meg, és szeleteld fel. Negyven perc múlva add a borsót és a répát a raguhoz. Kóstold meg, ha szükséges, még sózd és borsozd, és további húsz perc alatt főzd puhára a zöldségeket és a húst is.
Ráérős napokon érdemes klasszikus marhapörköltet is készítened - a hús itt sokáig puhul, de megéri kivárni.
Még több recept