Sajtos, zöldséges rizs egybesütve: hús nélkül is jóllaksz tőle
A sütőben sült sajtos-zöldséges rizs húsmentesen is eltelít.

Készíts zöldséges rizst sütőben sütve, olvadt sajttal a tetején! Az így készült egytálétel főételnek sem utolsó, de ünnepi alkalmakkor, hús mellé köretként is kínálhatod. Ha szívesen ismerkedsz meg más rakottasokkal is, ebben a gyűjteményben sok receptet találsz.
Zöldséges-sajtos sült rizs
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg rizs
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 nagy cukkini
- 1 sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 1 hagyma
- 0.5 fej brokkoli
- só
- bors
- olívaolaj
Az öntethez:
- 2.5 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A rizst kis lángon, kevés sós vízben párold puhára. A hagymát kockázd fel, és serpenyőben párold üvegesre. A répát és a cukkinit reszeld le, a brokkolit vágd apróra, a paprikát kockára, dobd rá őket a hagymára, sózd, borsozd, és fedő alatt süsd őket elő tíz perc alatt.
Az öntethez a tejfölt keverd el a tojással, a sóval és a borssal. A rizst tedd egy tepsibe. Keverd el a párolt zöldségekkel, és forgasd össze a tejfölös öntettel. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápiruljon.
Ha szereted a rizses ételeket, készíts frisstő, citromos rizottót is!
Illatos, citromos rizottó: vajtól és sajttól krémes a rizs
A citromos rizottó egy rendkívül krémes és finom fogás, amivel kevesebb mint egy óra alatt elkápráztathatod a rizottó szerelmeseit!
ElolvasomKép: Steve Lalich / Getty Images