Villámgyors zöldséges pulykafasírt egyben sütve: fejedelmi ebéd olcsón

Dobd fel a hétköznapokat egy ínycsiklandó, laktató és pénztárcabarát zöldséges pulykafasírttal!

Zöldséges pulykafasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fasírt az egyik legnépszerűbb és legváltozatosabban elkészíthető fogás. Ez a recept egy különleges, zöldségekkel gazdagított pulykafasírtot mutat be, amit egyben sütve készíthetsz el. Az eredmény egy laktató, ízletes és olcsó ebéd, ami garantáltan elnyeri a család tetszését.

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g darált pulykamell
  • 1 db tojás
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 ek. olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, reszeld le a sárgarépát és a cukkinit, a petrezselymet is aprítsd fel. Fontos, hogy a cukkini levét jól nyomkodd ki, különben túl lágy lesz a massza! Egy nagy tálban keverd össze a darált pulykamellel, add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a borsot és a sót is.

 

A masszát alaposan gyúrd össze, amíg egyenletes nem lesz. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, vagy olajjal kikent kenyér-, esetleg őzgerinc-sütőformába tedd az összekevert húspépet, és egyenletesen oszlasd el. Locsold meg a tetejét olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 40-45 percig, amíg aranybarna nem lesz. A fasírtot sütés előtt megkenheted egy kevés mustárral vagy ketchuppal, hogy szaftosabb legyen.

 

Az utolsó 5 percben érdemes grillfokozatra kapcsolni a sütőt, hogy a teteje enyhén megpiruljon. A kész fasírtot 10 perc pihentetés után szeleteld fel, és egy kis párold zöldbabbal és burgonyapürével tálald. Jó étvágyat!

Így készítve lesz igazán finom a fasírt: a mama tanácsait érdemes megfogadni

A darált húsból készült finomság az egész világon ismert, sokan valamilyen körettel fogyasztják, de szendvicsalapanyagnak is remek választás. Hogy tiéd legyen a legfinomabb, elárulunk néhány ősi praktikát, melyeknek köszönhetően díjnyertes fasírtot kínálhatsz szeretteidnek.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary.

Olvastad már?

Ezt is szeretjük