Tepsiben sült krumplipüré vajjal, sajttal dúsítva: ennél krémesebb már nem is lehetne
Ha szereted a krumplipürét, de egy kicsit változtatnál rajta, dobd fel extrákkal, és süsd meg sütőben.

tepsis-krumplipure
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha unod a klasszikus köreteket, vagy feldobnád a családi étkezést valami különlegessel, a tepsis krumplipüré kiváló ötlet. A vajtól belül finom krémes lesz, a sajt és a zöldfűszerek pedig még izgalmasabbá teszik. Ezt a köretet még régi krumpliból készítsd. A burgonya fajtájától is függ, hogy mennyi tejet vesz fel. A zöldfűszerek közül a petrezselyem, a kakukkfű, a kapor, a bazsalikom és a rozmaring is illik hozzá. 

Tepsis krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 8 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, karikázd vagy kockázd fel, és tedd egy lábosba. Önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, és főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Törd meg, majd add hozzá a puha vajat, a reszelt sajtot, öntsd hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és jól keverd össze. Amennyiben szükséges, rakj még hozzá tejet. 

Tedd át zsiradékkal kikent tűzálló tálba, a tetejére szórj ízlés szerinti zöldfűszert. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 35-40 percig, amíg a teteje megpirul. 
Extra ropogós krumplit is süthetsz sütőben. Kacsa- vagy libazsírral még finomabb lesz. 

Ezt is szeretjük