Szaftos marhatokány friss zöldségekkel: így lesz a hús igazán puha

Marhahúsból is isteni finom ételek készülhetnek. A zöldséges marhatokány puha, omlós, igazi nyárias fogás.

zoldseges marhatokany
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A puha zöldséges marhatokány azokra a napokra való, amikor van időd kivárni, hogy megfőjön az étel, a marhahúsnak ugyanis legalább 2,5-3 óra kell, hogy omlósra párolódjon. Gazdagítsd a kedvenc zöldségeiddel: jól megy hozzá a friss zöldborsó, a zsenge sárgarépa és az újkrumpli.

Zöldséges marhatokány

Hozzávalók 4 személyre

  • 90 dkg marhalábszár
  • 15 dkg kifejtett zöldborsó
  • 2 evőkanál újkrumpi
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 sárgarépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 evőkanál gyöngyhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • 1 evőkanál liszt (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Add hozzá a húst, közepes lángon süsd fehéredésig, majd fedő alatt kezdd el párolni. A hús maga is elég sok levet ereszt, de ha szükséges, pótold még néha vízzel. Közben készítsd elő a zöldségeket: a répát és a krumplit tisztítsd meg és szeleteld fel, a borsót fejtsd ki. Másfél óra múlva add hozzá a répát, öntsd fel a borral, dobd bele a rozmaring letépkedett leveleit, és így főzd tovább kis lángon. 45 perc múlva add hozzá a borsót, a krumplit és a gyöngyhagymát is, és így főzd tovább, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, közben még sózd és borsozd. Ha a szaftja túl híg lenne, a legvégén egy kevés liszttel sűrítheted.

A legismertebb, klasszikus fogás marhahúsból a vadas, érdemes azt is elkészítened.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük