Házi zöldséges májgaluskaleves: ha kipróbálod, soha többé nem veszel mirelit levesbetétet
A legegyszerűbb levest is feldobja a tökéletes állagú, ízletes májgaluska.

Házi zöldséges májgaluskaleves: ha kipróbálod, soha többé nem veszel mirelit levesbetétet
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó, zamatos zöldséglevesből mindenki szívesen repetázik. Remekül illik hozzá a házi készítésű májgaluska. A puha, fűszeres levesbetét össze sem hasonlítható az egyenízű, sokszor kemény boltival. Lehetőleg ne májkrémből készítsd, mert közel sem lesz olyan finom. 

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 szelet zellergumó
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • petrezselyem

A májgaluskához

  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 db tojás
  • 4 szál petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel tetszés szerint. Egy fazékban melegíts kevés olajat, majd rakd bele a zöldségeket, és kevergetve párold pár percig. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és kis lángon főzd fél óráig.

Ezalatt a csirkemájakat tisztítsd meg, egy kés fokával kapargasd meg. Add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a petrezselyemzöldet és annyi zsemlemorzsát, hogy még könnyű legyen a massza állaga. Pihentesd 15 percig, majd amikor a zöldségek már puhák, egy kanál segítségével szaggass a levesbe galuskákat, és főzd meg négy-öt perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még bele fűszert, és szórd meg petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük