Színpompás fokhagymás spagetti: sok friss zöldséggel készül
A spagettire ezúttal friss, vitaminban gazdag zöldségek kerülnek. Ez a fogás hidegen-melegen egyformán finom.
Az egyszerű tésztákat mindenki szereti. Ha a bolognais vagy más húsos változatot nehéznek találnád, netán épp odafigyelsz a kalóriabevitelre, ezt a zöldséges variációt készítsd el. A spagetti tökéletes alap, amit a sok fokhagyma is izgalmasabbá tesz. Használj durumtésztát, annak lassabb a felszívódása, és hosszabb ideig biztosít teltségérzetet.
Zöldséges spagetti, fokhagymás
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg spagetti
- 10 dkg olajbogyó
- 10 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg reszelt parmezán
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db újhagyma
- 1 kígyóuborka
- 1 paprika
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Forralj fel bőséges mennyiségű sós vizet egy nagy lábasban, majd rakd bele a spagettit, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor elkészül, szűrd le, és csepegtesd le.
Keverd össze a zúzott fokhagymát és az apróra vágott újhagymát az olívaolajjal. Öntsd le vele tésztát, és óvatosan forgasd össze. Sózd és borsozd ízlés szerint. Tedd hozzá a feldarabolt koktélparadicsomot, uborkát, paprikát és olajbogyót, végül szórd meg reszelt parmezánnal.
A zöldséges tésztákat rengeteg változatban elkészíteheted, ezt is érdemes kipróbálni!
Színes tészta ropogós zöldségekkel megpakolva – Egészséges és gyors vacsora
Tavasszal legszívesebben minden zöldséget megvennék a piacon, annyira hívogatnak a színek és az illatok.
ElolvasomForrás: GettyImages
-
2024-10-31 08:06:03
-
2024-10-29 08:06:04
-
2024-10-23 09:06:04
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció