30 perces darált húsos tészta: gyors, szaftos és laktató
Munka után hamar összedobhatod a darált húsos tésztát, ami laktató vacsora is lehet, és a család minden tagja szeretni fogja.


- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
Ha van a hűtődben egy adag darált hús, akár rögtön elkészítheted ezt az ízletes, kiadós tésztát. Nyugodtan tedd félre a diétádat: bár olajat is használhatsz, úgy igazán finom, ha a hagymát libazsíron párolod puhára. Egy teáskanál Cayenne-bors kellően pikánssá teszi a ragut.
Darált húsos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 40 dkg szarvacska tészta
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál libazsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál cayenne bors
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, és tartsd melegen.
Amíg a tészta fő, kezdd el készíteni a ragut. A vöröshagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Dobd rá a darált húst. Sózd, adj hozzá frissen őrölt borsot, és süsd fehéredésig. Ekkor vedd le a tűzről, keverj hozzá pirospaprikát és egy kis Cayenne-borsot. Önts rá kevés vizet, és kis lángon párold puhára. Keverd hozzá a leszűrt tésztát és a reszelt sajtot, majd süsd össze. Ha a sajt megolvad, leveheted a tűzről.
Ha szeretnéd, hogy a tészta tökéletes legyen, akkor ezt feltétlenül olvasd el!
Még több recept