Fűszeres, zöldséges egész csirkecombok a tepsiből: egyszerre omlós, szaftos, ropogós
A zöldségek is ízletesebbek, szaftosabbak lesznek, ha a hússal sütöd, hisz jól átjárják a sütőben a fűszerek.

egeszben-sult-csirkecomb-zoldsegekkel
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Antioxidánsokban gazdag, házi arcradír: római köménnyel a ráncok ellen »

4 trend, amitől elbúcsúzhatunk 2019 nyarán: jövőre már nem ez lesz a divat »

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecomb az egyik legkönnyebben összedobható, jól variálható, és nem túl drága szárnyas-alapanyag. Ezúttal ne krumplival kínáld, hanem egészséges, kalóriaszegény, tepsiben sült zöldségekkel! Most bőséges a választék, kerülhet a csirke mellé friss cukkini, paradicsom, gomba is. Ha szereted a csípős ízeket, a chilit se hagyd ki! 

Zöldséges csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 1 db cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, öblítsd le, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. A borsot, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát  keverd össze az olívaolajjal, és dörzsöld be vele a csirkét. Ha teheted, pihentesd a hűtőben néhány órán át, hogy a húst jobban átjárják a különböző ízek. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és rakd a zöldségágyra a csirkecombokat. Önts alájuk egy deci vizet, és takard le alufóliával.

 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, szúrj a comb legvastagabb részébe egy hústűt. Ha könnyen beleszalad, és tiszta lé folyik ki belőle, biztosan elkészült. Amennyiben szükséges, pirítsd még a csirkét fólia nélkül egy kicsit.
A fokhagymás csirkecomb is fenséges, édeskés, lágy péppé sülnek a gerezdek. 

Ezt is szeretjük