Fűszeres, zöldséges egész csirkecombok a tepsiből: egyszerre omlós, szaftos, ropogós
A zöldségek is ízletesebbek, szaftosabbak lesznek, ha a hússal sütöd, hisz jól átjárják a sütőben a fűszerek.

egeszben-sult-csirkecomb-zoldsegekkel
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecomb az egyik legkönnyebben összedobható, jól variálható, és nem túl drága szárnyas-alapanyag. Ezúttal ne krumplival kínáld, hanem egészséges, kalóriaszegény, tepsiben sült zöldségekkel! Most bőséges a választék, kerülhet a csirke mellé friss cukkini, paradicsom, gomba is. Ha szereted a csípős ízeket, a chilit se hagyd ki! 

Zöldséges csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 1 db cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, öblítsd le, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. A borsot, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát  keverd össze az olívaolajjal, és dörzsöld be vele a csirkét. Ha teheted, pihentesd a hűtőben néhány órán át, hogy a húst jobban átjárják a különböző ízek. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és rakd a zöldségágyra a csirkecombokat. Önts alájuk egy deci vizet, és takard le alufóliával.

 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, szúrj a comb legvastagabb részébe egy hústűt. Ha könnyen beleszalad, és tiszta lé folyik ki belőle, biztosan elkészült. Amennyiben szükséges, pirítsd még a csirkét fólia nélkül egy kicsit.
A fokhagymás csirkecomb is fenséges, édeskés, lágy péppé sülnek a gerezdek. 

Ezt is szeretjük