Egyszerű zöldbableves, amit a gyerekek is szívesen megesznek
Ha a zöldbablevesbe hús is kerül, olyan laktató lesz, hogy utána nem nagyon bírsz mást enni.

Egyszerű zöldbableves, amit a gyerekek is szívesen megesznek
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldbabot sokoldalúan felhasználhatod a konyhában, levesként biztos sikerre számíthatsz. Kellemesen fűszerezve még a válogatósoknak is ízlik majd. Hamarosan már hozzájuthatsz friss zöldséghez, addig is elkészítheted mirelit zöldbabból vagy akár konzervből. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá tejfölt.

Zöldbableves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg zöldbab
  • 30 dkg sertéshús
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Hevíts fel kevés olajat, majd rakd bele az aprított vöröshagymát. Dinszteld meg, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Mehet rá a kisebb kockákra vágott hús, kevergetve süsd fehéredésig, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Add hozzá a babérlevelet, és öntsd fel annyi hideg vízzel, hogy mindent ellepjen.

Fedő alatt főzd fél órán át, majd, amikor puhulni kezd a hús, tedd hozzá a felkockázott krumplit és a kis, körülbelül két centis darabokra vágott zöldbabot. Önts még hozzá egy-másfél liter vizet, morzsold bele a leveskockát, és főzz mindent puhára, körülbelül még fél óra alatt. Közben kóstolgasd, és, ha kell, ízesíts még rajta.

Ezt is szeretjük