
Egyszerű zöldbableves, amit a gyerekek is szívesen megesznek
Ha a zöldbablevesbe hús is kerül, olyan laktató lesz, hogy utána nem nagyon bírsz mást enni.


A zöldbabot sokoldalúan felhasználhatod a konyhában, levesként biztos sikerre számíthatsz. Kellemesen fűszerezve még a válogatósoknak is ízlik majd. Hamarosan már hozzájuthatsz friss zöldséghez, addig is elkészítheted mirelit zöldbabból vagy akár konzervből. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá tejfölt.
Zöldbableves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg zöldbab
- 30 dkg sertéshús
- 2 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 db leveskocka
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Hevíts fel kevés olajat, majd rakd bele az aprított vöröshagymát. Dinszteld meg, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Mehet rá a kisebb kockákra vágott hús, kevergetve süsd fehéredésig, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Add hozzá a babérlevelet, és öntsd fel annyi hideg vízzel, hogy mindent ellepjen.
Fedő alatt főzd fél órán át, majd, amikor puhulni kezd a hús, tedd hozzá a felkockázott krumplit és a kis, körülbelül két centis darabokra vágott zöldbabot. Önts még hozzá egy-másfél liter vizet, morzsold bele a leveskockát, és főzz mindent puhára, körülbelül még fél óra alatt. Közben kóstolgasd, és, ha kell, ízesíts még rajta.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept