Egyszerű zöldbableves, amit a gyerekek is szívesen megesznek
Ha a zöldbablevesbe hús is kerül, olyan laktató lesz, hogy utána nem nagyon bírsz mást enni.

Egyszerű zöldbableves, amit a gyerekek is szívesen megesznek
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zöldbabot sokoldalúan felhasználhatod a konyhában, levesként biztos sikerre számíthatsz. Kellemesen fűszerezve még a válogatósoknak is ízlik majd. Hamarosan már hozzájuthatsz friss zöldséghez, addig is elkészítheted mirelit zöldbabból vagy akár konzervből. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá tejfölt.

Zöldbableves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg zöldbab
  • 30 dkg sertéshús
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Hevíts fel kevés olajat, majd rakd bele az aprított vöröshagymát. Dinszteld meg, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Mehet rá a kisebb kockákra vágott hús, kevergetve süsd fehéredésig, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Add hozzá a babérlevelet, és öntsd fel annyi hideg vízzel, hogy mindent ellepjen.

Fedő alatt főzd fél órán át, majd, amikor puhulni kezd a hús, tedd hozzá a felkockázott krumplit és a kis, körülbelül két centis darabokra vágott zöldbabot. Önts még hozzá egy-másfél liter vizet, morzsold bele a leveskockát, és főzz mindent puhára, körülbelül még fél óra alatt. Közben kóstolgasd, és, ha kell, ízesíts még rajta.

Ezt is szeretjük