Zabpelyhes-túrós süti egyszerű kevert tésztából: így készítve az emésztésnek is jót tesz
A túrós sütit mindenki szereti: zabpelyhes változatban a szervezetnek is jót tesz.

Csodás süteményt készíthetsz, ha a túrót zabpehellyel dolgozod össze. A zab tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, ezért különösen reggel érdemes fogyasztani: egy tányér zabkásával máris jobban kezdődik a nap. A túrós sütik is népszerűek sokféle változatban: ha szeretnéd, ezt a receptet is feldobhatod valamilyen finom gyümölccsel.
Zabpelyhes-túrós süti
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg túró
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0.5 csomag sütőpor
- zabliszt és vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A túrót villával törd át, majd add hozzá a többi hozzávalót: a tejfölt, a zabpelyhet, a cukrot, a tojást, a sütőport és a vaníliaaromát. Jól dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben negyedórát. Egy tepsit kenj ki vajjal és szórj meg zabliszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, elkészült. Várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.
A zabpehely és a túró együttese remegős gombócokban is jól működik.
(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept