Elképesztően finom és egészséges köret spenótból, ami pár perc alatt kész lesz a wokban

Ilyen formában nem biztos, hogy próbáltad már a spenótot: készítsd el wokban!

Spenót wokban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spenót sokaknak nem a kedvence, pedig tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Jól elkészítve a spenót is isteni finom köret lehet. Ez a wokban készült verzió még a szkeptikusabb spenótfogyasztókat is leveszi a lábáról. A fokhagyma kihagyhatalan alapanyag lesz ebben a receptben. 

Spenót wokban

Hozzávalók

  • 30 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • szezámolaj
  • bors
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
Recept idők

Szeleteld fel vékonyan a fokhagymákat. Mosd meg a spenótot és hagyd lecsepegni róla a vizet. Hevítsd fel a napraforgóolajat egy wokban, majd szórd bele a fokhagymaszeleteket és pirítsd meg őket. Nem szabad túl sokáig pirítani, éppen csak legyen egy kis színe. Utána dobd a wokba a lecsepegtetett spenótot, és sózd, borsozd ízlésed szerint. A pirítás közben forgasd meg a wokban a leveleket és önts rájuk szójaszószt. Ha már kicsit összeestek a spenót zöld levelei, akkor készen is van. Ekkor lehet még hozzáadni egy utolsó lépésként a szezámolajat.

Spenótos muffin, ha vitamindús nasira vágysz: gyors és finom desszert

Ez a spenótos muffin rendhagyó módon édesen készül, így azok a gyerekek is szívesen elfogyasztják majd, akik önmagában nem szeretik a vitamindús zöldséget.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük