Elképesztően finom és egészséges köret spenótból, ami pár perc alatt kész lesz a wokban
Ilyen formában nem biztos, hogy próbáltad már a spenótot: készítsd el wokban!
A spenót sokaknak nem a kedvence, pedig tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Jól elkészítve a spenót is isteni finom köret lehet. Ez a wokban készült verzió még a szkeptikusabb spenótfogyasztókat is leveszi a lábáról. A fokhagyma kihagyhatalan alapanyag lesz ebben a receptben.
Spenót wokban
Hozzávalók
- 30 dkg spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szójaszósz
- szezámolaj
- só
- bors
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Szeleteld fel vékonyan a fokhagymákat. Mosd meg a spenótot és hagyd lecsepegni róla a vizet. Hevítsd fel a napraforgóolajat egy wokban, majd szórd bele a fokhagymaszeleteket és pirítsd meg őket. Nem szabad túl sokáig pirítani, éppen csak legyen egy kis színe. Utána dobd a wokba a lecsepegtetett spenótot, és sózd, borsozd ízlésed szerint. A pirítás közben forgasd meg a wokban a leveleket és önts rájuk szójaszószt. Ha már kicsit összeestek a spenót zöld levelei, akkor készen is van. Ekkor lehet még hozzáadni egy utolsó lépésként a szezámolajat.
Spenótos muffin, ha vitamindús nasira vágysz: gyors és finom desszert
Ez a spenótos muffin rendhagyó módon édesen készül, így azok a gyerekek is szívesen elfogyasztják majd, akik önmagában nem szeretik a vitamindús zöldséget.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!
- lasagne
- olasz étel