Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával
Hagyd omlósan puhára főni a marhahúst, és készíts mellé galuskát. A klasszikus hétvégi fogás feldobja a borongós őszi napot.
- Nőies, sokoldalú zárt cipők őszre: nadrággal és szoknyával is jól mutatnak – Árakkal, lelőhelyekkel »
- 50 felett is ragyogó, dús marad a frizura ezekkel a bevált praktikákkal: a festett és az ősz haj új életre kel »
- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
Az omlósra párolódott marhahúskockák bárkit levesznek a lábáról. Igazi ráérős szombati főzőcskéhez jó, mert annál finomabb, minél tovább fő.
A vörösbor nem maradhat ki a hozzávalók közül, válassz már a főzéshez is jó minőségűt, és szolgáld fel azt italként az étel mellé.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg lábszár
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- fél liter vörösbor
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- olaj
- köménymag
- só
A vöröshagymát aprítsd fel, majd az olajon dinszteld meg. A felkockázott húst szórd rá, sózd meg és fehéredésig pörköld. Várd meg, amíg kevés levet ereszt, szórd meg pirospaprikával, köménymaggal, végül öntsd fel a vörösborral. Ne add hozzá az egészet, csak körülbelül három decit, a többit csak akkor használd fel, ha szükséges.
Ügyelj rá, hogy ne ázzon bő lében, viszont mindig legyen alatta valamennyi víz, nehogy odaégjen. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add a pörkölthöz a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát is. Főzd teljesen készre, és már tálalhatod is.