Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával
Hagyd omlósan puhára főni a marhahúst, és készíts mellé galuskát. A klasszikus hétvégi fogás feldobja a borongós őszi napot.
Az omlósra párolódott marhahúskockák bárkit levesznek a lábáról. Igazi ráérős szombati főzőcskéhez jó, mert annál finomabb, minél tovább fő.
A vörösbor nem maradhat ki a hozzávalók közül, válassz már a főzéshez is jó minőségűt, és szolgáld fel azt italként az étel mellé.
Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg lábszár
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál pirospaprika
- fél liter vörösbor
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- olaj
- köménymag
- só
A vöröshagymát aprítsd fel, majd az olajon dinszteld meg. A felkockázott húst szórd rá, sózd meg és fehéredésig pörköld. Várd meg, amíg kevés levet ereszt, szórd meg pirospaprikával, köménymaggal, végül öntsd fel a vörösborral. Ne add hozzá az egészet, csak körülbelül három decit, a többit csak akkor használd fel, ha szükséges.
Ügyelj rá, hogy ne ázzon bő lében, viszont mindig legyen alatta valamennyi víz, nehogy odaégjen. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add a pörkölthöz a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát is. Főzd teljesen készre, és már tálalhatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- vörösbor
- sertéshús