Vörösboros párolt káposzta

Így készül az isteni köret

A sültek remek kiegészítője, amit iskolásként a tányér szélére toltál, de ma dupla adagot kérsz belőle.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vörösborban párolt káposzta remekül passzol a kacsa-, pulyka- és más szárnyassült mellé, ráadásul nagyon egészséges, és hamar elkészül, így ősz elején érdemes minél többet fogyasztanod.

Nagyobb adagod is készíthetsz belőle, és egy részét elteheted, hogy a későbbiekben már csak a spájzból kelljen előszedni.

Vörösboros párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 1 közepes fej fehérkáposzta
  • 1 liter vörösbor
  • 2 fej hagyma
  • 5 dkg méz
  • babérlevél
  • köménymag

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A káposztákat vágd fel vékony csíkokra, sózd be, és egy tálban tedd félre. Kockázd fel a hagymát, és egy serpenyőben, kis olajon kezdd el melegíteni a mézet. Amikor már pár percet melegedett, illetve folyósabb lett, add hozzá a hagymát is. Ha már kellőképp üveges a hagyma, nyomkodd ki a káposztát, tedd mellé, fűszerezd be, adj hozzá bort, majd keverd össze jó alaposan.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezután lefedve párold lassú tűzön, és időről időre öntsd fel borral, mindig annyival, amennyi elpárolgott. Amikor már kellőképp szép a színe, valamint jó az íze és az állaga, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.

Őszi ízkavalkád

Az ősz során a természet gyönyörű színekben pompázik, a konyhákban pedig rengeteg olyan fogás készül, ami csak erre az évszakra jellemző. Hogy melyek ezek? Nézd meg képgalériánkban!

Finomságok a hidegben

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

brokkolisalata lead
  • brokkoli
  • saláták, zöldséges ételek

Rakott brokkoli baconnel és tejföllel

borscs tal
  • oroszország
  • leves

Így készül a borscs

Ezt is szeretjük