Vörösboros párolt káposzta
A sültek remek kiegészítője, amit iskolásként a tányér szélére toltál, de ma dupla adagot kérsz belőle.
A vörösborban párolt káposzta remekül passzol a kacsa-, pulyka- és más szárnyassült mellé, ráadásul nagyon egészséges, és hamar elkészül, így ősz elején érdemes minél többet fogyasztanod.
Nagyobb adagod is készíthetsz belőle, és egy részét elteheted, hogy a későbbiekben már csak a spájzból kelljen előszedni.
Vörösboros párolt káposzta
Hozzávalók:
- 1 közepes fej lilakáposzta
- 1 közepes fej fehérkáposzta
- 1 liter vörösbor
- 2 fej hagyma
- 5 dkg méz
- babérlevél
- köménymag
- só
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A káposztákat vágd fel vékony csíkokra, sózd be, és egy tálban tedd félre. Kockázd fel a hagymát, és egy serpenyőben, kis olajon kezdd el melegíteni a mézet. Amikor már pár percet melegedett, illetve folyósabb lett, add hozzá a hagymát is. Ha már kellőképp üveges a hagyma, nyomkodd ki a káposztát, tedd mellé, fűszerezd be, adj hozzá bort, majd keverd össze jó alaposan.
Ezután lefedve párold lassú tűzön, és időről időre öntsd fel borral, mindig annyival, amennyi elpárolgott. Amikor már kellőképp szép a színe, valamint jó az íze és az állaga, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.
Őszi ízkavalkád
Az ősz során a természet gyönyörű színekben pompázik, a konyhákban pedig rengeteg olyan fogás készül, ami csak erre az évszakra jellemző. Hogy melyek ezek? Nézd meg képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- levesdiéta
Klasszikus káposztaleves-recept hatékony fogyókúrához

- brokkoli
- saláták, zöldséges ételek
Rakott brokkoli baconnel és tejföllel

- oroszország
- leves