Tepsiben sült, vegyes zöldségköret a súlycsökkentő diétához: kellemesen fűszeres és nagyon egészséges
A diétás vegyes zöldségköretbe olyan szezonális finomságok is kerülnek, mint a cékla és a sütőtök.

Tepsiben sült, vegyes zöldségköret a súlycsökkentő diétához: kellemesen fűszeres és nagyon egészséges
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Olyan köretet keresel, ami nem hizlal, és még nagyon ízletes is? Ezek a tepsiben sült, fűszeres zöldségek nem fognak csalódást okozni. Készítsd minél többféle ízű és színű hozzávalóból, hogy igazán különleges és étvágygerjesztő legyen. Hidegen, melegen és különféle öntetekkel is kitűnő.

Vegyes zöldségköret

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db cékla
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 4 szelet tök
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, pucolj meg. Vágd nagyjából egyforma darabokra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zölségeket, majd rakj bele rozmaringágat.
 

Locsold meg az olajjal, és kézzel kicsit forgasd össze, hogy a fűszerek jól átjárják. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor kívül szép pirosak, ropogósak, belül puhák, könnyen áthatol rajtuk egy hegyes kés, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük