Mennyei vegyes baracklekvár: sárgabarack mellett nektarin is kerül a fazékba
A vegyes baracklekvár talán még finomabb, mintha csak egyféle gyümölcsből készítenéd.
Ilyen finom lekvárt sem eszel mindennap! Ebbe a csodás, házi vegyes baracklekvárba a sárgabarack mellett nektarin is kerül, ha pedig különlegesen finom végeredményt szeretnél, ízesítsd vaníliarúddal. Befőzés során nagy figyelmet kell fordítani az üvegek sterilizálására és a dunsztolásra is, ezek folyamatáról itt olvashatsz bővebben.
Vegyes baracklekvár
Hozzávalók 10 adaghoz
- 1 kg magozott sárgabarack
- 1 kg magozott nektarin
- 1 kg befőzőcukor
- 1 narancs leve
- 1 vaníliarúd
Elkészítés:
A barackokat mosd meg, magozd ki, vágd félbe, tedd egy lábosba, és keverd el a cukorral. Meghámozni nem kell őket, mert a héjuk is finom. Így hagyd pihenni egy-két órát, majd tedd a tűzre. Add hozzá a narancs kifacsart levét, a vaníliarúd kikapart magjait, dobd hozzá a héját is, és kezdd el főzni. Amikor megpuhultak, halászd ki a vanília héját, a gyümölcsöket pedig turmixold botmixerrel. Van, aki teljesen pépesen szereti, más úgy, ha maradnak benne darabok.
Az így kapott pépet főzd még tíz percig, amíg besűrűsödik. Kanalazd sterilizált befőttesüvegekbe. Csavard rá a tetejét, fordítsd fejjel lefelé öt percre, hogy vákuum képződjön rajta, majd fordítsd vissza, és helyezd két-három napra száraz dunsztba. Utána fogyaszthatod, a fel nem bontott üvegeket pedig pakold a kamra polcára.
A sárgabarackos sütik is verhetetlenek: az egyszerű, kevert tésztás kuglófba is jól megy.
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
A zamatos süti egyszerűen készül, kezdők is sikerrel kínálhatják. A tésztája finom puha, a gyümölcstől lesz ellenállhatatlan.
ElolvasomKép: Lazaros Papandreou / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- édesség
- baracklekvár