Mennyei vegyes baracklekvár: sárgabarack mellett nektarin is kerül a fazékba

A vegyes baracklekvár talán még finomabb, mintha csak egyféle gyümölcsből készítenéd.

Vegyes házi baracklekvár
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ilyen finom lekvárt sem eszel mindennap! Ebbe a csodás, házi vegyes baracklekvárba a sárgabarack mellett nektarin is kerül, ha pedig különlegesen finom végeredményt szeretnél, ízesítsd vaníliarúddal. Befőzés során nagy figyelmet kell fordítani az üvegek sterilizálására és a dunsztolásra is, ezek folyamatáról itt olvashatsz bővebben.

 

Vegyes baracklekvár

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 1 kg magozott sárgabarack
  • 1 kg magozott nektarin
  • 1 kg befőzőcukor
  • 1 narancs leve
  • 1 vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

A barackokat mosd meg, magozd ki, vágd félbe, tedd egy lábosba, és keverd el a cukorral. Meghámozni nem kell őket, mert a héjuk is finom. Így hagyd pihenni egy-két órát, majd tedd a tűzre. Add hozzá a narancs kifacsart levét, a vaníliarúd kikapart magjait, dobd hozzá a héját is, és kezdd el főzni. Amikor megpuhultak, halászd ki a vanília héját, a gyümölcsöket pedig turmixold botmixerrel. Van, aki teljesen pépesen szereti, más úgy, ha maradnak benne darabok.

 

Az így kapott pépet főzd még tíz percig, amíg besűrűsödik. Kanalazd sterilizált befőttesüvegekbe. Csavard rá a tetejét, fordítsd fejjel lefelé öt percre, hogy vákuum képződjön rajta, majd fordítsd vissza, és helyezd két-három napra száraz dunsztba. Utána fogyaszthatod, a fel nem bontott üvegeket pedig pakold a kamra polcára.

A sárgabarackos sütik is verhetetlenek: az egyszerű, kevert tésztás kuglófba is jól megy.

Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent

A zamatos süti egyszerűen készül, kezdők is sikerrel kínálhatják. A tésztája finom puha, a gyümölcstől lesz ellenállhatatlan.

Elolvasom

Kép: Lazaros Papandreou / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük