Mennyei vegán gyümölcstorta sütés nélkül: glutén és cukor sem kerül a mennyei édességbe

A mindenmentes vegán gyümölcstortát akkor is eheted, ha egyébként kerülöd a nehéz, krémes édességeket.

Vegán gyümölcstorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a mennyei vegán gyümölcstorta nem csak azért telitalálat, mert glutén- és cukormentes, hanem azért is, mert sütés nélkül készül, így a forró napokon is örömmel állhatsz neki. Az alapján dió és mandula alkotja, és datolya édesíti. Ha nem ragaszkodsz a teljesen vegán elkészítési módhoz, a krémbe akár mézet is tehetsz.

Vegán gyümölcstorta

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 20 dkg datolya
  • 1 bögre dió
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 0.5 bögre mandula
  • víz

A krémhez:

  • 20 dkg meggy + a díszítéshez
  • 4 evőkanál juharszirup vagy agavészirup (esetleg méz)
  • 2 bögre kesudió
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez való kesudiót előző este áztasd be.

Az alaphoz a diót és a mandulát turmixold össze a kimagozott datolyával és a vaníliaaromával, és önts hozzá annyi vizet, hogy összeálljon. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

Ehhez a meggyet mosd meg és magozd ki. A kesudiót kezdd el összeturmixolni, közben folyamatosan adagold bele a szirupot, a citrom levét és héját és a vaníliaaromát. Végül keverd bele a meggyet is, és pépesítsd az egészet. Oszd el a mandulás alap tetején, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára.

A tetejét díszítsd egészben hagyott meggyel.

Fűszeres vörösáfonya-szósz: grillhúsok mellé is tökéletes

Az almaszósz mintájára, sok melengető fűszerrel készül, intenzív mélyvörös színe pedig azonnal rabul ejt.

Elolvasom
Ezt is szeretjük