Remegős mascarponés süti fényes csokimázzal: ehhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod

Ennek a mascarponés, csokimázas tortának keksz az alapja, a krém pedig finom, remegős rajta.

mascarpones csokimazas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mascarponés, csokimázas torta hűtőben áll össze, így jólesik a melegebb napokon. Készítheted szülinapra, vendégségbe, vagy egyszerű hétvégi süti gyanánt. A tetején kétféle csokiból készült máz roppan, amely egy kis olajnak köszönheti a fényességét.

Mascarponés torta csokimázzal

Hozzávalók 8 szelethez

Az alaphoz:

  • 30 dkg vajas kekesz
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A mázhoz:

  • 10 dkg tejcsoki
  • 5 dkg étcsoki
  • 1 marék dió
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld durvára, a vajat olvaszd fel. A morzsalékot keverd el a mézzel és az olvasztott vajjal, egyengesd el egy olyan tortaformában, aminek csak az alját bélelted ki sütőpapírral, és tedd a hűtőbe.

 

A krémhez a tejszínt verd habbá, majd add hozzá a mascarponét és a cukrot, és ezekkel keverd tovább. Add hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet és -héjat, keverd össze és tedd félre. A zselatint oldd fel kis lángon egy kevés vízben, és folyamatos kevergetés mellett add a krémhez. Oszd el a kekszes alapon, és tedd a hűtőbe fél órára.

 

A mázhoz a kétféle csokit aprítsd fel, és kis lángon olvaszd össze. Add hozzá az olajat, keverd el, majd forgasd össze apróra vágott dióval. Egyengesd el a krém tetején, és tedd vissza a hűtőbe, amíg a máz is megdermed.

Az egyszerű piskótatekercs is különleges lesz, ha mascarponés krémmel töltöd meg.

Ezt is szeretjük