Vajon sült omlós csirkecombok serpenyőben: a szaftjában isteni zöldségköret készül
Ellenállhatatlan lesz a csirkecomb, ha olaj helyett olvasztott vajon sütöd puhára.
Süsd ki a szaftos csirkecombokat vajon, a szaftban pedig készíts színpompás zöldségköretet! A kedvenc zöldségeidet teheted hozzá: különösen finom lesz ezzel a módszerrel a kaliforniai paprika, a paradicsom és az olívabogyó hármasa. Ha van otthon alapleved, azzal öntsd fel a szaftot, de ha nincs, sima vízzel is jó lesz.
Vajban sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez:
- 4 csirkefelsőcomb
- 3 dkg vaj
- 1.5 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál koriandermag
- 0.5 dl olívaolaj
A zöldségkörethez:
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg olívabogyó
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- 1.5 dl alaplé
- 1 hagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 sárga kaliforniai paprika
- 0.5 piros kaliforniai paprika
- só
- bors
- késhegynyi chilipehely
Elkészítés:
A csirkéhez egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a pirospaprikát, a borsot és a koriandermagot. Kend meg a keverékkel a csirkecombok mindkét oldalát, és lefedve tedd a hűtőbe pihenni egy-két órát.
A pácolási idő leteltével egy vastag aljú serpenyőben olvaszd fel a vajat. Helyezd bele a csirkecombokat, és nagy lángon, oldalanként két-három perc alatt piríts rájuk kérget.
Közben a hagymát és a fokhagymagerezdeket aprítsd fel. A megpirult húsokat vedd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradék mellé tegyél még egy kevés vajat, és ezen párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Amikor már puhák, keverd hozzájuk az olívabogyót, a felkockázott paprikákat és a félbevágott paradicsomokat is. Öntsd fel másfél deci vízzel vagy alaplével, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, bazsalikommal és chilivel, és tedd vissza a serpenyőbe a csirkecombokat. Lefedve, kis lángon, 45 perc alatt főzd a húst puhára a szaftban. Néha ellenőrizd, és ha a levét nagyon elfőtte, pótold.
Csirkecombot készíthetsz indiai módra, keleti fűszerekkel és kesudiós rizzsel is.
Ízletes rizses egytálétel csirkecombbal: csípősen az igazi az indiai recept
A biryani kedvelt indiai fogás, tápláló rizses egytál, melyet hússal és vegetáriánus formában is készítenek.
Elolvasom- koktélparadicsom
- csirkecomb
- alaplé
- kaliforniai paprika
- húsételek
- vajban sült csirkecomb
- zöldségköret
- Recept
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció