Vajas grillcsirke recept
Igazán finom grillcsirkét nemcsak a piacon készítenek, hanem otthonodban is könnyedén omlósra és ízletesre sütheted.
A fűszeres, ropogós bőr alatt puhára sült csirkehúsnak nincs párja, egy kettesben elköltött vacsorához éppúgy passzol, mint kisebb-nagyobb összejövetelekhez.
Egy kis fehérborral és citrommal kissé pikánsabbá teheted, a fűszereket pedig kedvedre variálhatod, a csirkének szinte minden jól áll!
Vajas grillcsirke
Hozzávalók:
- 1 egész, grillezni való csirke
- 10 dkg vaj
- 1 csapott evőkanálnyi kakukkfű
- 1 csapott evőkanálnyi rozmaring
- 7-8 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
100 perc
Elkészítés menete:
A csirkét kívül-belül tisztítsd meg jó alaposan, majd szárítgasd meg, ahol tudod. A vajat felezd el, egyik felét dolgozd össze a zöldfűszerekkel, a sóval, a borssal és a fokhagymával, majd ezzel kend be a csirke belsejét. A külső részen kend szét a maradék vajat és sózd be jó alaposan az egészet. Ha mindezzel megvagy, melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a csirke lábait és szárnyait pedig kötözd a testéhez.
Ha van rácsos tepsid, akkor azon helyezd el a csirkét, mellével lefelé, ha nincs, akkor csak szimplán tedd a sütőrácsra, és tegyél alá egy tűzálló tálat.
Süsd így 40-45 percig, majd fordítsd meg, és a másik felének is adj nagyjából ugyanennyi időt. A lecsöpögött zsiradékkal folyamatosan kenegesd. Miután letelt az idő, és szépen átsült a csirke, nincs más hátra, mint megenni.
Készítsd otthon!
Ahogyan grillcsirkét sem csak a piacokon kaphatsz, úgy még sok minden mást is nyugodtan elkészíthetsz odahaza, olcsóbban fogsz kijönni, egészségesebb ételeket kapsz majd, és teljesen a saját ízlésedre lesznek szabva.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- liszt
Így készül a tökéletes bécsi szelet
- olaj
- paprika
Omlós csirkefalatok fél óra alatt
- grill
- sertéshús