Vajas grillcsirke recept

Omlós és ropogós

Igazán finom grillcsirkét nemcsak a piacon készítenek, hanem otthonodban is könnyedén omlósra és ízletesre sütheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres, ropogós bőr alatt puhára sült csirkehúsnak nincs párja, egy kettesben elköltött vacsorához éppúgy passzol, mint kisebb-nagyobb összejövetelekhez.

Egy kis fehérborral és citrommal kissé pikánsabbá teheted, a fűszereket pedig kedvedre variálhatod, a csirkének szinte minden jól áll!

Vajas grillcsirke

Hozzávalók:

  • 1 egész, grillezni való csirke
  • 10 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanálnyi kakukkfű
  • 1 csapott evőkanálnyi rozmaring
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

100 perc

Elkészítés menete:

A csirkét kívül-belül tisztítsd meg jó alaposan, majd szárítgasd meg, ahol tudod. A vajat felezd el, egyik felét dolgozd össze a zöldfűszerekkel, a sóval, a borssal és a fokhagymával, majd ezzel kend be a csirke belsejét. A külső részen kend szét a maradék vajat és sózd be jó alaposan az egészet. Ha mindezzel megvagy, melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a csirke lábait és szárnyait pedig kötözd a testéhez.

Ha van rácsos tepsid, akkor azon helyezd el a csirkét, mellével lefelé, ha nincs, akkor csak szimplán tedd a sütőrácsra, és tegyél alá egy tűzálló tálat.

Süsd így 40-45 percig, majd fordítsd meg, és a másik felének is adj nagyjából ugyanennyi időt. A lecsöpögött zsiradékkal folyamatosan kenegesd. Miután letelt az idő, és szépen átsült a csirke, nincs más hátra, mint megenni.

Készítsd otthon! 

Ahogyan grillcsirkét sem csak a piacokon kaphatsz, úgy még sok minden mást is nyugodtan elkészíthetsz odahaza, olcsóbban fogsz kijönni, egészségesebb ételeket kapsz majd, és teljesen a saját ízlésedre lesznek szabva.

Ne vedd meg a boltit! 7 kedvenc, amit otthon is elkészíthetsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük