Egészben sült, fűszeres vagdalt paradicsomszósszal megbolondítva: régi kedvenc egy kicsit másként
Izgalmasabb, nem a megszokott lesz a vagdalt, ha paradicsomszósszal együtt sütöd meg.

vagdalt-paradicosmszosszal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különféle vagdalt hétköznap és ünnepeken is gyakran kerül az asztalra. Főleg a tojással töltött Stefánia-vagdalt népszerű. A hagyományos változat mellett próbálj ki különlegesebb variációkat, mondjuk paradicsomszósszal megkenve. Hidegen-melegen is kitűnő, így előre is elkészíthető.  

Vagdalt paradicsomszósszal

Hozzávalók:

A vagdalthoz

  • 70 dkg darált hús
  • 3 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál kömény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem

A paradicsomszószhoz

  • 30 dkg sűrített paradicsom
  • bors
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket áztasd vízbe, majd amikor már elég puhák, csavard ki, és tedd a darált húshoz. Add hozzá a tojásokat, az apróra vágott vöröshagymát, az átpréselt fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, aprított petrezselyemmel. Kézzel alaposan dolgozd össze a masszát. Érdemes megkóstolni, szórj még hozzá fűszert.
Egy tepsit vagy sütőformát kenj ki olajjal, és egyengesd bele a masszát. A paradicsomszósz hozzávalóit keverd össze, majd kend be vele vastagon a hús tetejét. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt.
Legközelebb nosztalgiázz a Stefánia-vagdalttal! Kevés munkával is finom lesz a végeredmény.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük