Zsírégető, bőrszépítő saláta avokádóval
Pillanatok alatt kész
A nagy melegben üdítő élmény lehet ez a frissítő saláta, amit bármikor könnyedén összedobhatsz vacsorára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az avokádó önmagában is vitaminbomba, 13 különböző vitamint tartalmaz, így fogyasztása különösen ajánlott, bárhol, bármikor.

Arra figyelj, hogy éretlenül ne fogyaszd, mert úgy mérgezőnek számít.

Újhagymás avokádósaláta

Hozzávalók

  • 3 lime
  • 4 avokádó
  • 1 jalapeno paprika
  • 1 narancs
  • 3/4 dl olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi cukor
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Egy kis tálkába nyomkodd ki a lime-ok levét, nagyjából egy deciliternyit kell kapnod, ebbe karikázd a jalapenót - ha nem szereted a csípős ételeket, akkor ezt hagyd ki -, és add hozzájuk a cukrot, az olajat. Sózd és borsozd kedved szerint, és az egészet turmixold össze, majd az így kapott dresszinget tedd félre.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Az újhagymát vágd minél vékonyabb karikákra, a narancsot szedd szét, az avokádókat pedig kockázd fel. Ezután tedd őket egy tálba, adj hozzá sót és borsot, vágd rá a petrezselymet, majd öntsd nyakon az egészet a dresszinggel. Az öntetnek jót tesz, ha áll egy vagy két estét, mielőtt tálalod, addigra érnek össze teljesen az ízek.

Még több saláta!

Ha szereted a salátákat, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük