Sonkás-uborkás tésztasaláta
Könnyű tavaszi fogás
Pillanatok alatt készen van, és az irodába is tökéletes ebéd a tésztasaláta.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztasaláta azért jó, mert ha okosan készíted el, akkor nem árt a vonalaidnak, és a szénhidrát utáni vágyadat is kielégítheted vele.

Főzd teljes kiőrlésű tésztából, és párosítsd zöldségekkel. Mivel hidegen fogyasztandó, akkor is tökéletes házi fogás, ha az irodában nincs lehetőség a melegítésre.

Sonkás-uborkás tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg aprótészta
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg ementáli sajt
  • két marék olajbogyó
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés ideje:

Fél óra.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd ki forró, sós vízben, de ügyelj arra, hogy ne legyen teljesen puha. A sonkát, a sajtot és az uborkát kockázd fel azonos méretű darabokra.

A tésztát forgasd össze egy kevés olívaolajjal, sózd meg, hagyd kihűlni, majd keverd el a többi hozzávalóval. Az olajbogyókat hagyd egyben, a sajtot viszont reszelheted is a kockázás helyett, ha úgy jobban tetszik. Ecetes uborka helyett pedig használj bátran kígyóuborkát, ha friss zöldségre vágysz.

Még több mediterrán íz

A tészta az olasz konyha alapja, ha te is odavagy érte, kattintsd végig galériánkat, ahol még több déli étellel találkozhatsz.

Ezt is szeretjük