A hagyományos uborkasaláta receptje
Enélkül elképzelhetetlen a vasárnapi ebéd!
Ha vasárnap, akkor rántott hús, amellé pedig uborkasaláta dukál.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó uborkasaláta a legjobb, amit a frissen kirántott hús mellé fogyaszthatsz, jó fokhagymásan, kevés ecettel, sok tejföllel és némi pirospaprikával a tetején az igazi.

Rengeteg mindennel kiegészítheted, szórj rá egy kis feta sajtot, ha szereted a köményt, az sem áll rosszul neki, vagy ha épp csípőset ennél, pár karika hegyes erős is nagyon jó lesz rajta.

Uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 1 uborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • 1 evőkanálnyi ecet
  • 3 dl tejföl
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Az előtt érdemes elkészíteni, hogy nekifognál a vasárnapi ebédnek, így elég ideje lesz összeállni. Az uborkát mosd meg alaposan, ne vágd le a héját, az uborkasaláta azzal együtt finom. Végy elő egy alkalmas eszközt, gyaluld vékony karikákra az egész uborkát, sózd be, és tedd félre kicsit, hogy kieressze a levét.

Ezután add hozzá a cukrot és az ecetet, valamint törd hozzá a fokhagymát, és tedd félre addig, amíg nem tálalod. Tálalás előtt közvetlenül tedd csak rá a tejfölt és egy nagyon pici pirospaprikát!

Tavaszi saláták

A nap már kisütött, rövidesen itt az egyik legjobb évszak, és vele az egészséges és finom saláták ideje.

Ezt is szeretjük